A nap nagy részében gomolyfelhős, frontmentes, napos idő lesz

A nap nagy részében gomolyfelhős, napos idő lesz, csak az Északi-középhegységben lehet napközben egy-két zápor.

Meleg nap, estig frontmentes idő

Estig nem várható fronthatás, késő estétől azonban a Nyugat-Dunántúlon élők már gyenge hidegfronti tünetekre készülhetnek.

Délutántól nyugat, délnyugat felől egyre több fátyolfelhő is fölénk sodródik, amely estefelé a Nyugat-Dunántúlon meg is vastagszik, és késő estétől, az éjszakai óráktól ott helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

felhos_ido1

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Az időszak nagyobb részében erősen felhős idő várható, szombat délután és vasárnap süthet ki hosszabban a nap. Szombaton délelőtt és a jövő hét elején többfelé kell csapadékra számítani, szombaton záporok, zivatarok alakulnak ki, hétfőn-kedden tartósabb esőre van kilátás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton 14 és 19, később 11 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 20, 28 fokról 16, 22 fokig csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 14. 20,5 °C +3,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 33,9 °C (1947) legalacsonyabb hőmérséklet: 3,0 °C (1978)

Forrás: met.hu