3 mód, hogyan befolyásolja a zaj a kedélyállapotunkat

A tartós zaj stresszt, magas vérnyomást, szívbetegséget okozhat, és még a hangulatunkra is hatással van. Hogyan?

  • A zaj ingerlékenységet és dühöt vált ki, különösen, ha éppen koncentrálni szeretnénk valamire, de a zaj miatt nem tudunk.
  • A zaj egyaránt ébreszthet pozitív és negatív emlékeket is. Bár előbbit elsősorban a kellemes dallamok váltják ki, a mindennapjainkat zavaró környezeti zajok igazi stresszorok, és akár félelemérzetet és idegességet is eredményezhetnek.
  • A zaj gátolhat a relaxálásban és szorongást okozhat, míg egyes hangok éppen az ellazulást segítik. Próbáljuk meg a frusztráló zajokat és hangokat kizárni az életünkből, és csak olyanokat hallgatni, melyek kellemesek számunkra.

Closeup portrait, sad young woman in white gray suit sitting on stairs, really depressed, down about something, isolated indoors office background. Negative emotion facial expression feeling reaction

Igyekezzünk távol tartani magunktól a hangulatunkat károsan befolyásoló zajokat. Ennek remek módja, ha profi füldugókkal védjük a hallásunkat. Használjuk alváshoz az Alpine SleepSoft, a mindennapi teendőkhöz pedig az Alpine PartyPlug kényelmes füldugókat, hogy ne zavarja meg a zaj sem a nappali, sem az éjszakai nyugalmunkat.

 

Forrás: Minden, ami hallás