Hogyan nevelj környezettudatos gyermeket? Ökoanyu válaszol!

Nagy Réka, a népszerű Ökoanyu rovat és könyv szerzője legújabb kötetében a kisbabás családoknak gyűjtött össze számtalan praktikát, jó tanácsot. Az Ökobaba június 22-én egy családi nap keretein belül mutatkozott be a közönség előtt.

Layout 1Minden szülő örökös aggodalma, hogy elég jól végzi-e a gyermek körüli teendőket? Mivel etessem, mivel fürdessem, mivel játsszon? Mit adhatok neki, és mit kerüljek el? Mivel ártok és mivel nem?

Új könyvében Ökoanyu válaszol ezekre a kérdésekre. Az Ökobaba olvasása közben rájövünk, hogy a manapság sokat hallott „fenntartható” életmódot, meg lehet élni a hétköznapok szintjén szülőként is, bízva abban, hogy ezzel mi magunk is pozitívan befolyásolhatjuk gyermekeink jövőjét.

„A picik mintát követnek. Hiszek abban, ha most a piac hangulatát szeretik meg, ha látják, hogy finom dolgokat hamar meg lehet főzni a konyhában, ha azzal játszunk, hogy vajon melyik zöld levél a bazsalikom és melyik a petrezselyem, ha igyekszünk egy adalékoktól, kemikáliáktól és felesleges tárgyaktól mentes életet kialakítani, akkor ezt fogják tovább vinni majd később a saját életükben. Mert nekik ez a természetes” – mondta Nagy Réka új könyvéről.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.