Mi a legjobb alvási pozíció ahhoz, hogy a farfekvéses baba megforduljon?

Amikor a kicsi készen áll arra, hogy világra jöjjön, azt szeretné, ha a feje mutatná az utat. Hüvelyi szülésnél ideális, ha a baba fejjel lefelé van, így előbb jön ki a hüvelyből. Ezt nevezik csúcsszülésnek.

Bár a legtöbb hüvelyi szülésnél a baba fejjel előre jön ki, előfordulhat, hogy a kicsi úgy dönt, hogy lábakkal vagy fenékkel előre akar kijönni. Ezt nevezzük farfekvéses szülésnek.

Az orvos, vagy a szülésznő ellenőrizni fogja a baba helyzetét, ahogy közeledsz a terhesség vége felé.

Fotó: 123rf.com

Ha az ultrahang megerősíti, hogy a baba farfekvésben van, akkor elgondolkodhat azon, hogy mit tehet, hogy segítsen neki a megfelelő irányba mozogni. A baba forgásra való ösztönzésére irányuló aktív erőfeszítések mellett sok terhes anyuka azon gondolkodik, hogy vajon az alvási helyzetük segíthet-e.

Mi a legjobb alvási pozíció?


Talán nehéz lesz végleges választ találni arra, hogy milyen konkrét alvási pozíció segíthet a farfekvéses baba elfordulását. Amit viszont találsz, azok a szakértői vélemények a terhesség alatti alvás legjobb módjairól, amelyek szintén ösztönözhetik a farfekvéses baba megfordulását.

alvas oldalt

Foto:123rf.com

Rue Khosa, szakvizsgázott családi ápolónő és a The Perfect Push tulajdonosa szerint olyan pozíciót és testtartást kell fenntartani, amely lehetővé teszi a medence ellazulását. Akár szundikálsz, akár befordulsz éjszakára, akár ülsz vagy állsz, szánj egy pillanatot arra, hogy elgondolkodj: “Van elég hely a babámnak?”.

 

Khosa azt javasolja, hogy aludj az oldaladon, a térdeid és a bokáid között egy párnával. “Minél több hely van a babának, annál könnyebben találja meg az utat a gerinchelyzetbe” – mondja.

Az oldalunkon alvás, a lábunk között egy párnával – úgy, hogy a lábunk minél nagyobb része a párnán legyen – segíthet a baba optimális helyzetének kialakításában a forgáshoz.

Fordulj úgy, hogy a hasad az ágyhoz érjen, a többi részed pedig sok párnával megtámasztva. Ez segíthet a babának felemelkedni és kiemelkedni a medencédből, hogy meg tudjon fordulni” – mondja.

A kevés alvás a hízás, ezáltal a meddőség kiváltója lehet

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.