Felelősségteljes otthoni ivás

Ilyen nem létezik! Egy kutatás ugyanis bebizonyította, hogy az otthon alkoholt fogyasztó tiniknek nincs tiltott gyümölcs.

Egy, a Journal of Studies on Alcohol and Drugs című lapban megjelent cikk szerint minden jó szándék ellenére inkább ártanak a szülők azzal, ha a felelősségteljes ivást azzal próbálják megtanítani gyerekeiknek, hogy engedik őket otthon alkoholt fogyasztani.

A 428 holland család részvételével készült kutatás adatai szerint azok a tinédzserek, akik otthon ihatnak, házon kívül is többet isznak, mint azok, akiknek tilos otthon alkoholizálni, sőt nagyobb eséllyel alakulnak ki náluk függőségi problémák.4440?A szülők általában azt gondolják, jót tesznek gyermeküknek azzal, ha otthon engedik alkoholt fogyasztani. Szerintük így már nem lesz csábító a ’tiltott gyümölcs’. Sajnos azonban úgy tűnik, ennek épp az ellenkezője igaz” – nyilatkozta Dr. Haske van der Vorst, a kutatás vezetője.

?Mindenképpen azt ajánlom a szülőknek, hogy minden lehetséges eszközzel tiltsák meg gyermekeiknek az alkoholfogyasztást.”

A kutatásban 428 olyan család vett részt, ahol a gyermekek 13 és 15 év közöttiek voltak. A családtagoknak különböző kérdőíveket kellett kitölteniük alkoholfogyasztási szokásaikról.

Forrás: