Tavaszi csirkeleves keserűfű-gyökérrel 2012-04-13 Természetesen Megosztás: Tweet A tavaszi fáradtság, erőtlenség egyik hagyományos ellenszere ez az egész Kínában ismert fogás. A kínai közmondás úgy tartja: „a tavasz ébredése őszi fáradtsággal jár”. A hosszú tél kimeríti az emberek energiatartalékait, sápadtak, vérszegények, fáradékonyak vagyunk. Kínában ilyenkor hagyományosan vérerősítő leveseket készítenek, amelyek közül az egyik leggyakoribb ez a csirkeleves keserűfű-gyökérrel. A csirke a könnyen emészthető fehérjék egyik legfontosabb forrása, míg a keserűfű energiával tölt fel, tisztít és méregtelenít, s ezért fogyókúrás ételnek is nagyon ajánlott. Hozzávalók: • 500 gr (50 dkg) csirkehús • 30 gr keserűfű-gyökér • só, kevés rizsbor, gyömbér, olaj Elkészítés: 1. Az egész csirkét kívül-belül megtisztítjuk! 2. A megtisztított, mosott gyömbért felszeleteljük! 3. A keserűfű-gyökeret megőröljük, majd géz-zacskóba tekerve (vigyázzunk, hogy ki ne bomoljon főzés közben!) a csirke belsejébe helyezzük! 4. A csirkét fazékban az első hab lefőttétől, és eltávolításától számított kb. 20 percen át forraljuk! Ekkor hozzáadjuk a rizsbort, gyömbért, olajat! Még 5 percig kis tűzön forraljuk, majd azonnal fogyasszuk! vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3); Forrás: