Gálvölgyi Judit a lightot szereti

Judit nemcsak a művész úr felesége, de Rodolfo lánya is. Amikor nincs az unokáival, és nem készít vacsorát a férjének, akkor angol nyelvterületről fordít könyveket.

A napidoktor.hu újságírója az egészséges életről és annak megőrzéséről faggatta Rodolfo lányát.

– Mesélj, mit hoztál magaddal a gyerekkorodból?

– Hoztam, de aztán el is engedtem. Édesanyám például már olajban sütötte ki a rántott húst meg a fánkot is, de az ételbe még zsírt tett. Méghozzá otthon kiolvasztott disznózsírt. Én már egyáltalán nem főzök zsírral, csakis olajjal – lehetőleg olívaolajjal – vagy „light”, azaz kis zsírtartalmú vajjal. Rántást egyáltalán nem használok, legfeljebb minimális liszttartalmú habarást, de gyakrabban kerül az asztalra angolos vagy grillezett zöldség, mint hagyományos főzelék. A húsok közül többnyire a csirkemellet választom, mert teljesen zsírtalanítható, és sokféle módon lehet elkészíteni. Mivel szeretjük az izgalmas ízeket, gyakran készítek kínai vagy indiai jellegű fogásokat is belőle. Úgy tudom, mindkét konyha lényegesen egészségesebb a hagyományos, zsíros és nehéz „magyar” konyhánál.

Ga769lvo776lgyiJudit_480

– Mit teszel még az egészségedért?

– Fontosak a vitaminok és az ásványi anyagok. Ez persze megoldható tablettákkal is, de a zöldség és a gyümölcs nemcsak jobb és természetesebb, hanem sokkal élvezetesebb is. Télen sokszor eszünk savanyú káposztát.

– Orvoshoz időnként ellátogatsz?

– Mivel meglehetősen sok és súlyos betegségen estem át, minden évben legalább egyszer részt veszek mindenre kiterjedő kivizsgáláson. Ebbe természetesen beletartozik a nőgyógyászati vizsgálat és az emlővizsgálat (mammográfia) is. Nem vagyok hipochonder, de szerintem évente egyszer nem árt az alapos kivizsgálás. Melybe beletartozik a fogak és a szem ellenőrzése is. Hogy mikor fordulok még orvoshoz? Bármikor, amikor fáj valamim. Hiszen – ahogy az egyik orvosom mondta – az orvos nem azért van, hogy kínozza a beteget, hanem azért, hogy meggyógyítsa.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: