Csináljunk mézes sült tököt! 2012-10-30 Diéta Megosztás: Tweet Finom őszi recept nem csak Halloween-ra! Ez a recept amellett, hogy egyszerű még egészséges is. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók 6 db kb. 10 x 10 cm-es banánsárga héjú sülttök szelet, 3 db kis, zöld héjú, makk alakú téli sütőtök, félbe vágva 1 1/2 ek összetört rozmaring, 3 ek vaj, 1,5 dl folyékony (megmelegített) méz Elkészítés A tökökből távolítsunk el minden magot. Egy fém tepsit béleljünk ki alufóliával (a későbbi könnyebb tisztíthatóság érdekében), majd helyezzük el benne a tököket egymás mellett, egy sorban. Mindegyik darabot vékonyan kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg a rozmaringgal, (kb. 1/4 teáskanál jusson egyenként). Körülbelül háromnegyed órát süssük őket a 175 C°-os sütőben, ekkor félig kész. Vegyük ki a sütőből, és gyorsan, hogy ne legyen ideje lehűlni, csepegtessük meg a tetejüket a mézzel, majd még egy háromnegyed órára tegyük vissza a sütőbe. Forrón tálaljuk, egy-egy fajtát adagonként. Hat adag lesz belőle. Terítékenként egy kiskanalat adjunk, amivel a húsát kikanalazhatjuk, és egy kis villát, amivel a darabokat kanalazás közben tartjuk, hogy ne csúszkáljanak a kistányéron. Ínyenceknek egy kis pohár mézet is adhatunk melléje. Forrás: