Halfilé en papillote(papírban) 2013-01-22 Diéta Megosztás: Tweet A halételek, maga a hal az egészséges étkezés elengedhetetlen része. A halat gyakran fogyasztó népcsoportoknál, kisebb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása. Hozzávalók 2 fő részére 2 halfilé (itt: süllőfilé) 3 közepes szál sárgarépa ½ póréhagyma 2 evőkanálnyi vaj ½ dl száraz fehérbor sókristály 2 ek olívaolaj Egyéb 2 ív sütőpapír Elkészítés A különleges halas fogáshoz a sárgarépát és a póréhagymát julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, és némi olívaolajon serpenyőben néhány percig pároljuk (közel sem kell puhára sütni a zöldségeket, hiszen még a batyuban is puhulni fognak a sütőben). A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk. A sütőpapír körök egyik oldalára teszünk a párolt sárgarépából és póréhagymából, meglocsoljuk fehérborral, és ráfektetünk egy-egy halfilét. Erre jönnek a vajforgácsok, végül az egészet finoman meghintjük sókristállyal. Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk. A két batyut tepsire helyezzük és forró (kb. 190 fokos) sütőbe tesszük úgy 10-15 percre. (A sütési idő a halfilé nagyságától, vastagságától függ.) További NoSalty.hu receptek Céklakrémleves >> Fahéjas sült alma vörösáfonyás dzsemnel >> További receptek >> Forrás: