Valentin-napi forró szívek – Recept 2013-02-08 Diéta Megosztás: Tweet Jóízű és mutatós süteményt szeretnénk készíteni a szerelmesek napjára? Válasszuk ezt az enyhén fűszeres, hihetetlenül finom Valentin-napi sütit, természetesen szív alakú formában! Tökéletes Valentin-napi édesség! Mivel a szerelmesek napja nehezen múlhat el szív alakú tárgyak, díszek és sütemények nélkül, íme egy ötlet, milyen Valentin-napi sütivel lephetjük meg párunkat (és magunkat)! A gazdag csokoládét megbolondítja a kissé csípős íz, amelyet pirospaprikával érünk el. Még egy kis chilipor vagy cayenne bors is mehet a tetejére, de a csípős ízt akár ki is hagyhatjuk. Nagyjából 12 darab, kb. 4 centiméteres Valentin-napi sütit készítünk Hozzávalók 170 gramm közepesen édes csokoládé finoman darabolva ½ csészényi tejszín ½ teáskanál morzsolt pirospaprika-darabok 1 evőkanál vaj szobahőmérsékletű 340 gramm csokoládé a bevonathoz szív alakú kivágó formák ¼ csészényi kakaópor egy kevés chilipor vagy cayenne bors A valentin-napi szív alaku süti elkészítése A darabolt csokoládét egy közepes méretű tálba helyezzük, és félrerakjuk. A tejszínt tegyük egy kis serpenyőbe, és közepes hőmérsékletűre hevítsük, majd adjuk hozzá a zúzott paprikát. Forraljuk a krémet, majd amikor már forrásközeli állapotba került, vegyük le a tűzről, és takarjuk le szorosan fedéllel. Hagyjuk, hogy a krém átvegye a paprika ízét, ehhez 30 percre van szükség. Így meglesz a jellegzetes fűszeres íz, de az nem tolakodik túlságosan előtérbe. 30 percnyi állás után a krémet tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ismét. A forró tejszínes krémet öntsük szűrön át a csokoládéra – így a paprika nagyobb darabjai nem keverednek a végeredménybe. Hagyjuk állni egy percig a tejszín és a csoki keverékét, hogy együtt puhuljanak. Amikor a csokoládé olvadt és sima, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és kevergessük az egészet, amíg megfelelően össze nem vegyülnek az összetevők. Hagyjuk hűlni a keveréket szobahőmérsékletűre, időnként keverjük meg, amíg már nem meleg ahhoz, hogy megérintsük, és megvastagodott. A tepsit fedjük be fóliával, vagy sütőpapírral. Öntsük a keveréket rá, a réteg legyen kb. másfél centiméter vastag. Majd vonjuk be a tetejét celofánnal és tegyük hűtőbe, amíg meg nem szilárdul – vagyis kb. 2 óra hosszára. Amikor megszilárdult, a szív alakú formázókat mártsuk kakaóporba és vágjuk ki a keverékből a formákat. A megmaradt alapanyagot újra összegyúrhatjuk, és további szíveket vághatunk belőle. A Valentin-napi édesség bevonatához szükséges csokit olvasszuk meg: legyen folyékony. Majd villával – vagy mártogatáshoz használható eszközzel – mártogassuk meg a szív formájú Valentin-napi sütiket a bevonatban. Ezt követően rendezzük el őket a sütőpapírral bélelt tespiben, egymás mellé. Amikor a bevonat még nem száradt meg, szórjuk meg a sütiket a chili– vagy a cayenne porral. Ha mindegyik megvan, a tepsit helyezzük a hűtőbe 10 percre, hogy a bevonat teljesen megszáradjon. Érdemes tudni, hogy több mint egy hétig elállnak légmentesen záródó tárolóban a hűtőszekrényben, de szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabbak. Jó étvágyat hozzájuk! Kellemes Valentin-napot mindenkinek! Forrás: