Kiszel Tünde megkóstolta a világ legdrágább kávéját! 2013-03-11 Sztáregészség Megosztás: Tweet Elkészült az első Kopi Luwak kávé Magyarországon, amelyet Tóth Zoltán díjnyertes barista főzött le. Az első főzetet, Kiszel Tünde kóstolhatta meg. Elkészült az első Kopi Luwak espresso Budapesten. A világ legkülönlegesebb kávéjának bemutatóját a egy budapesti kávézóban tartották, amelyen Tóth Zoltán díjnyertes barista mutatta meg, hogyan kell a Kopi Luwakkal bánni, hogy a legízletesebb legyen. A különleges kávé, különleges bánásmódot kíván. Elkészítésekor több tényezőt is figyelembe kell venni, hogy a legtökéletesebb ízharmóniát lehessen elérni. A budapesti kávézóban, ahol ezentúl bárki megkóstolhatja ezt az Indonéziából származó különlegességet Tóth Zoltán barista mutatta be, hogyan kell bánni a Kopi Luwakkal. Ezt a kávét a legjobb minőségben csak képzett szakemberek, megfelelő kávégépen tudják elkészíteni. „A Kopi Luwakot csak tisztán, mindenféle ízesítés nélkül, ristrettoként vagy espressoként szabad fogyasztani.” – mondta el Tóth Zoltán a kávé bemutatón. A barista ajánlása szerint először egy apró kortyot érdemes a szájba venni, némi levegővel együtt, hogya főzet szétterüljön a nyelven. Ekkor az ízlelőbimbók megmutatják a kávé karakteres savait. Ezután mindenki saját ízlésének megfelelően fogyaszthatja el a kávét, olaszosan egy hajtásravagy kortyonként. A Kopi Luwakhosszú percekig kellemes utóízzel kíséri el az embert. Az első Magyarországon készített Kopi Luwak espresso-t Kiszel Tünde fogyasztotta el, aki elismerően nyilatkozott a különleges italról. Az első korty után azt mondta,hogy bár általában nemiszik erőskávékat, keresi az izgalmas zamatokat,a Kopi Luwak kifejezetten selymes ízvilága pedig egyből elnyerte tetszését. A Kopi Luwak rendkívüli zamatát a közönséges pálmasodró cibet macskának köszönheti. Az Indonéziában honos macska a még vörös színű éretlen kávébabot eszi meg. Az emésztés során a babszemek számos enzimmel keverednek, majd távoznak a macskából. A kávéültetvények munkásai ezeket a különleges babhalmokat keresik. A Kopi Luwakból évente mindössze néhány száz kilogrammot állítanak. Magyarországon egyedüliként ebben a budapesti kávézóban érhető el ez a különleges ital, amelyet képezett szakemberek készítenek el. Forrás: