Kiszel Tünde megkóstolta a világ legdrágább kávéját!

Elkészült az első Kopi Luwak kávé Magyarországon, amelyet Tóth Zoltán díjnyertes barista főzött le. Az első főzetet, Kiszel Tünde kóstolhatta meg.

Elkészült az első Kopi Luwak espresso Budapesten. A világ legkülönlegesebb kávéjának bemutatóját a egy budapesti kávézóban tartották, amelyen Tóth Zoltán díjnyertes barista mutatta meg, hogyan kell a Kopi Luwakkal bánni, hogy a legízletesebb legyen.

A különleges kávé, különleges bánásmódot kíván. Elkészítésekor több tényezőt is figyelembe kell venni, hogy a legtökéletesebb ízharmóniát lehessen elérni.

A budapesti kávézóban, ahol ezentúl bárki megkóstolhatja ezt az Indonéziából származó különlegességet Tóth Zoltán barista mutatta be, hogyan kell bánni a Kopi Luwakkal. Ezt a kávét a legjobb minőségben csak képzett szakemberek, megfelelő kávégépen tudják elkészíteni.

kopi_luwak2

„A Kopi Luwakot csak tisztán, mindenféle ízesítés nélkül, ristrettoként vagy espressoként szabad fogyasztani.” – mondta el Tóth Zoltán a kávé bemutatón. A barista ajánlása szerint először egy apró kortyot érdemes a szájba venni, némi levegővel együtt, hogya főzet szétterüljön a nyelven. Ekkor az ízlelőbimbók megmutatják a kávé karakteres savait. Ezután mindenki saját ízlésének megfelelően fogyaszthatja el a kávét, olaszosan egy hajtásravagy kortyonként. A Kopi Luwakhosszú percekig kellemes utóízzel kíséri el az embert.

Az első Magyarországon készített Kopi Luwak espresso-t Kiszel Tünde fogyasztotta el, aki elismerően nyilatkozott a különleges italról. Az első korty után azt mondta,hogy bár általában nemiszik erőskávékat, keresi az izgalmas zamatokat,a Kopi Luwak kifejezetten selymes ízvilága pedig egyből elnyerte tetszését.

A Kopi Luwak rendkívüli zamatát a közönséges pálmasodró cibet macskának köszönheti. Az Indonéziában honos macska a még vörös színű éretlen kávébabot eszi meg. Az emésztés során a babszemek számos enzimmel keverednek, majd távoznak a macskából. A kávéültetvények munkásai ezeket a különleges babhalmokat keresik. A Kopi Luwakból évente mindössze néhány száz kilogrammot állítanak.

Magyarországon egyedüliként ebben a budapesti kávézóban érhető el ez a különleges ital, amelyet képezett szakemberek készítenek el.

Forrás: