Pulykaleves kávéval? – Recept

Elsőre talán furcsának hangzik, de a pulykaleves kávéval egészen egyszerű recept. A már majdnem kész leveshez hozzá kell adni a lefőzött kávét.

Hozzávalók

20 dkg pulykamell

1 db sárgarépa

4 db zeller

1 db karalábé

1 db vöröshagyma

1 csomó zellerzöld

1 dl tejszín

0,5 dl presszókávé

1 evőkanál liszt

5 dkg margarin

őrölt fehérbors

szerecsendió, só

kave1

Elkészítés

Felhevített margarinon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az egyforma darabokra vágott pulykamellet és a zöldségeket, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezve megpároljuk.

Mikor a hús és a zöldségek megpuhultak, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, tejszínből, lisztből készült habarással sűrítjük, és kávéval ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a pulykalevest finomra vágott zellerzölddel hintjük meg.

Forrás: