Pulykaleves kávéval? – Recept 2013-04-17 Diéta Megosztás: Tweet Elsőre talán furcsának hangzik, de a pulykaleves kávéval egészen egyszerű recept. A már majdnem kész leveshez hozzá kell adni a lefőzött kávét. Hozzávalók 20 dkg pulykamell 1 db sárgarépa 4 db zeller 1 db karalábé 1 db vöröshagyma 1 csomó zellerzöld 1 dl tejszín 0,5 dl presszókávé 1 evőkanál liszt 5 dkg margarin őrölt fehérbors szerecsendió, só Elkészítés Felhevített margarinon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az egyforma darabokra vágott pulykamellet és a zöldségeket, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezve megpároljuk. Mikor a hús és a zöldségek megpuhultak, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, tejszínből, lisztből készült habarással sűrítjük, és kávéval ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a pulykalevest finomra vágott zellerzölddel hintjük meg. Forrás: