Diétás túrógombóc recept 2013-07-16 Diéta Megosztás: Tweet A túrógombóc az egyik legkedveltebb édességünk, de sokan leves után fogyasszák második fogásként. A diétázóknak sem kell lemondani a túrógombócról! Készítsd el a diétás túrógombóc receptet! Hozzávalók: – 50 dkg zsírszegény tehéntúró – 3 tojás – 6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz – 10 dkg búzadara – 2 evőkanál vaj – 1 teáskanál reszelt citromhéj – 5 dkg zsemlemorzsa – 2 dl tejföl (12%-os) Elkészítés A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter). A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük. A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk. Forrás: