3 remek piskótatészta recept

Bemutatunk három különböző piskótatészta alapreceptet, amelyekkel finom sütemények és torták készíthetők!

Élesztős piskóta tészta

Hozzávalók:

tojás 6 db

vaj 40 dkg

porcukor 6 ek.

élesztő 5 dkg

tej 1 kanál

liszt 80 dkg.

Elkészítése: Hat tojás sárgáját, 40 dkg vajat, 6 kanál porcukrot, kis sót, habosra keverünk. Adunk hozzá 5 dkg, tejben áztatott élesztőt és 80 dkg lisztet. Ezeket jól kidolgozva, hozzáadjuk a 6 tojás kemény habját. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kis formákkal, kelni hagyjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, pirosra sütjük. Ha félig kisült, kenjük meg újra vajjal!

torta

Főtt piskóta tészt

Hozzávalók:

tojássárgája 8 db,

tojás 4 db

cukor 14 dkg

liszt 14 dkg

vaj 14 dk

Elkészítése: Nyolc tojássárgáját, 4 egész tojást 14 dkg cukorral habosra keverünk, forró vízzel telt edénybe állítva, folytonos keverés közt megfőzzük, ha felforrt, keverünk hozzá 14 dkg lisztet, 14 dkg vajat. Kis piskótákat formálunk belőle, cukorral behintjük, és enyhe tűznél sütjük.

Hamis piskóta tészta

Hozzávalók:

2 dl kefir

5 dkg liszt

1 dl olaj

25 dkg porcukor

2 tojás

1 sütőpor

piskota-tekercs1

Elkészítése: Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd elkeverjük benne a sütőport. Kefirt, olajat, porcukrot és tojást adunk hozzá, majd fakanállal jól összedolgozzuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A megsült tésztát a tepsiből tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Kihűlés után ugyanúgy hasznosíthatjuk, mint a piskótatésztát, egyedül feltekerni nem lehet, mert könnyebben reped.

Két-három lapba vágva megtölthetjük különböző krémekkel, vagy egyszerűen csak lekvárral megkenjük, és felszeletelve, porcukorral megszórva tálalhatjuk. Ha krémmel kenjük, csokimázt is tehetünk rá.

Forrás: