Kívül ropogós, belül krémes – Rösti 2013-10-22 Napi Hírek Megosztás: Tweet A röszti egy remek burgonyás köret, ami kívül ropog, belül krémesen olvad szét a szájban. Ugyanakkor igencsak oda kell figyelni a sütésekor, hogy ne kapjon le a röszti két fele. A sütés során nehéz lehet megfordítani, valamint fontos az ízléses tálalás. A Delimano serpenyőben tökéletes röszti pogácsákat készíthetünk egészen minimális olaj hozzáadásával. Egyszerűen csak spricceljünk kevés olajt a serpenyőbe, forrósítsuk fel, és már süthetjük is. Figyeljünk arra, hogy ne túl magas hőfokon süssük a röstiket, mert akkor a külseje odakaphatna, a belseje pedig nyers maradna. Hozzávalók 2 főre: 200 g burgonya 200 g savanykás alma 1 pici chili só 450 vaj pár csepp citromlé 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő (gmo mentes) 2 tk olíva olaj (ha Delimano serpenyőben sütjük) Az öntethez: 1/3 csokor friss petrezselyem, 2 ek extra szűz olíva olaj, ½ citrom leve Továbbá: 220 g véres hurka, saláta 1. lépés A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük őket egy textilbe, és csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az aprított chilit, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt. 2. lépés Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra, formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára. Közben vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre a hurkát, és forró serpenyőben süssük meg minden oldalukat ropogósra. Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével. Forrás: