Repülők John Travolta udvarán

Amikor gyerek voltam, gyakran álmodoztam arról, hogy az új évezredben mindenkinek saját repülőgépe lesz az udvaron – nyilatkozta John Travolta. Sokunk örülne most, ha a sikeres színész álma egy csapásra valóra válna.

Nos, az ismert színész álma (legalábbis saját maga számára) valóra vált: nemcsak pilótája ugyanis a vasmadaraknak, de saját magának is van két gépe (egy Boeing 707-es, és egy Gulfstream II kisgép), melyekkel rendszeresen repül, de a földön is mindig vet rájuk egy két pillantást.

A gépek mindössze harminc méteres távolságra parkolnak a bejárattól , így majdnem háza bejáratiág gurulhatnak. A repülőgépek ötlete egyébként John agyából pattant ki, aki köztudottan megszállottja az efféle szerkezeteknek. Kicsit fura, hogy ha pl. vacsorázni indulsz kilépsz az ajtón beszállsz a gépbe és elindulsz az étterembe. Nem ez a két jármű van egyébként a sztár tulajdonában: egy régi Ford Thunderbird tulajdonosa is, amely a Dana Smith által tervezett ház előtti felhajtón parkol.

John Travolta otthona

Nem nevezném modernnek, valójában ez egy középkori otthon” – mondta házáról a színész, aki elég határozott elképzelésekkel rendelkezett leendő háza legapróbb részleteiről is. Az átépítés két évet vett igénybe, azonban a Grease sztárja folyamatosan módosította a már elkészült terveket, így az építkezés csak hat évvel az első tervek megjelenése után kezdődhetett el. Külön tervezőcsapatot fogadott, melynek feladata kizárólag a színész ötleteinek megvalósítása volt.

A nappalit ívelt ablakos falak határolják, melyek egyike a kifutópályára néz. A ház egyébként erősen túl van biztosítva az esetleges katasztrófák ellen: a szükségesnél mintegy kétszer vastagabbak, és a szükségesnél több fém is található bennük. Minden létező luxus megtalálható itt, a bejáratnál lévő márványpadlón található motívum pedig magának Travoltának az alkotása.

Forrás: