A szörpön túl – Tippek a bodzavirág felhasználására 2022-05-19 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Kinyílt a bodza, bemutatunk pár lehetőséget, hogyan használjuk fel az illatos virágokat a konyhában és a háztartásban. Tanácsok, a bodzavirág begyűjtéséhez: Szennyezett környékről, utak mellől ne gyűjtsünk Száraz időben gyűjtsük a virágokat, az esős időben gyűjtött virágok később jobban megbarnulnak Nézzük meg a fiatal hajtásokat, a virág zöld részeit, hogy a fekete levéltetvek nem telepedtek-e meg rajtuk A virágokat ollóval, metszőollóval szedjük hosszabb szárrésszel A leszedett virágokat ne gyűrjük zsákba, zacskóba, hanem lazán kosárba szedjük, majd szárításkor terítsük őket szét és gyakran forgassuk a virágok begyűjtését akkor kezdjük, mikor a bogernyő szélső virágai kinyíltak a középsők pedig még bimbósak. Szárított bodzavirág teának Téli teakeverékek fontos alapanyaga a szárított bodzavirág, lázcsillapító, izzasztó, vizelethajtó és nyugtató hatású. A leggyakrabban használt 5 téli gyógytea egyike. Foto:wikipedia.com Bodzavirág levendulával, depresszió ellen Jobban lehet aludni kimerültség, depresszió esetén, ha a párnánkba levendulás-bodzás szárított virággal töltött illatpárnát helyezünk. 4. Bodzavirággal ízesített szamócalekvár Egzotikus ízek kedvelőinek érdemes kirpóbálni a hagyományos lekvárok mellett a fűszernövényekkel ízesített keverékeket: egyik ilyen bevált párosítás a bodzavirággal fűszerezett szamócalekvár. 1 kilónyi gyümölcshöz elég 3 nagyobb virágtányért adnunk. Figyeljünk arra, hogy alaposan csipegessük le a virágokat a szárakról. 4 nyári bodzaital recept Palacsintatésztába mártott, rántott bodzavirág Igazi tavaszi desszert a palacsintatésztába mártott bodzavirágok. Tojás, tej, liszt, cukor és só felhasználásával készítsünk sűrűbb palacsintatésztát. Mártsuk bele a virágokat a száruknál fogva, majd forró olajban süssük a virágokat aranybarnára. Porcukorral megszórva tálaljuk. Forrás: edenkert.hu