Mákpuding az egészségért 2020-08-31 Blog, Kívül-belül Megosztás: Tweet Hogy mi mindenre ró a mákpuding? A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal. Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert…pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákpuding maga a tökély. Kóstolja meg! A mákpuding elkészítése Hozzávalók: 5 tojás fehérje 8 dkg porcukor 3 dkg gríz 3 dkg vaj 10 dkg darált mák fél kávéskanálnyi fahéj csipetnyi őrölt szegfűszeg Elkészítése: A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután a mákpuding melegen vagy hidegen is fogyasztható. Forrás: edenkert.hu