A legfinomabb csokis cupcake recept! 2017-02-21 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet A cupcake-et először egy 1700-as évekből származó amerikai szakácskönyv említi – hódító útjára azonban csak a 19. században indult. Az akkori süteményekhez képest villámgyorsan készült el, egyszerű volt, a háziasszonyok időt és energiát spórolhattak meg vele, szóval igazi újdonság volt, amellett, hogy nagyon finom is! A cupcake tésztához: 100 g vaj 1.5 dl kristálycukor 2 db tojás (közepes, “M”-es méretű) 2.5 dl búzaliszt (BL55) 0.5 evőkanál sütőpor 2 dl tejszín 1 teáskanál vanília eszencia 120 g csokoládé – ét (45-59%-os, olvasztott) A krémhez: 110 g vaj 2 dl porcukor 100 g csokoládé – fehér (olvasztott) 150 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original) Leírás A csokoládés cupcake már önmagában is nagyon finom, hiszen a vajtól remek omlós tésztát kapunk. Azonban ezzel a krémsajtos fehércsokoládés toppinggal igazán mennyei. Kiváló kombináció ez a két íz együtt. Jó étvágyat. Elkészítés A tészta elkészítése az első. Habosra keverjük (robotgéppel) a vajat és a cukrot. Majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Keverjük kb. 2 percig minden egyes tojás után. Hozzáadjuk a vanília eszenciát. Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet és a sütőport. Ezt a lisztes egyveleget apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd a tejszínt is hozzákeverjük. Amikor szép állagú a masszánk, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Kipapírozott muffinformákba kanállal (jégkrémkanállal) kiadagoljuk a tésztát. 200 C fokon kb. 20 percig sütjük. Miután kivettük a muffinokat a sütőből hagyjuk a formában kihűlni. A krém készítése következik Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét. A porcukrot a vajjal habosra (robotgéppel) keverjük egy tálban. Fontos hogy szánjunk rá pár percet amíg valóban habos állagot kapunk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét. További pár percig keverjük. Ezután jön a krémsajt és további pár perc keverés. Egy nagyon laza, habos krémet kell hogy kapjunk. Habzsákkal feldíszítjük a muffinokat ezzel a finom krémmel. Különböző színes díszítő cukrokkal illetve csokoládé golyócskákkal is díszíthetjük. Jó étvágyat. Forrás: https://napidoktor.hu/index