Hercegkisasszonyok süteménye 2014-08-16 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Igazi mesebeli finomság könnyű hozzávalókból és rövid elkészítési idővel! Zsúrokra, születésnapi partikra is kiváló. Hozzávalók 5 tojás 250 g háztartási csokoládé 3 evőkanál kakaó 6 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 teáskanál rum aroma 1 evőkanál vaj 1 csésze liszt 1 fél csésze darált mogyoró Elkészítés Keverjük össze a cukrot a tojássárgával, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Olvasszunk meg 100 g csokit vízfürdőben, majd öntsük rá a tojássárgákra a rum aromával együtt. Ezután adjuk hozzá a lisztet. Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá ezt is. Vajazzunk ki egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és öntsük bele a tésztát. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté. Olvasszunk meg újra 100 g csokit vízfürdőben, és kenjük be vele a piskóta tetejét. Szórjuk rá a darált mogyorót, majd tegyük rá a másik piskótalapot. Forrás: