Hogyan készíthetünk finom bodzabort? 2014-05-13 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A bodzát nem csak bodzaszörp készítésére használhatjuk, kiváló alapanyag bor előállítására is. Bodzabor recept 1 Hozzávalók: 1350 g friss bodza 1350 g cukor 3,78 l víz 1 teáskanál citromsav Bor-élesztő Elkészítési mód: Csipkedjük le és törjük össze a bodza bogyókat, majd tegyük egy vödörbe. Adjuk hozzá a felforralt víz felét, és hagyjuk kihűlni. Oldjuk fel a cukrot a maradék vízben, majd szűrjük át szitán a bogyós vizet a cukorra, és adjuk hozzá a citromsavat és élesztőt. Öntsük a folyadékot egy hordóba, és zárjuk le légzsilippel. Tároljuk a bort meleg helyen, hogy nyugodtan erjedhessen. Miután befejeződött az erjedés, öntsük át a bort egy tiszta korsóba. Helyezzük egy hűvösebb helyre, és hagyjuk állni néhány hónapot. Csapoljuk át újra, és hagyjuk, hogy a bor kitisztuljon. Várjunk további hat hónapot és palackozzuk. Forrás: