Ételízesítő házilag! 2021-03-04 Blog, Egészséges otthon, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet Manapság már a delikát és a vegeta sem az, ami régen volt. Arányaiban nézve már túl sok benne a só, tele van tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel és egyéb vegyi anyagokkal. Kétségtelen, hogy jobb megoldás a magunk készítette ételízesítő. A házi ételízesítő elkészítése rendkívül egyszerű Ennek ellenére háztartások millióiban használják, holott egy jó fajta ételízesítőt magunk is könnyedén elkészíthetünk házilag – írja az Ezt fald fel! blog. A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Zöld fűszerekkel a magasvérnyomás ellen A hozzávalók arányait ízlés szerint lehet variálni, maga a “gyártás” pedig mindössze két-két és fél órát vesz igénybe. Szerintünk ennyit mindenképpen megér! Foto:123rf.com Hozzávalók az ételízesítőhöz: 10-12 db sárgarépa 10-12 db fehérrépa 3 db karalábé 3 db zeller 3 db paradicsom 4 db paprika (kápia, kaliforniai, tölteni való, stb. – vegyesen a legjobb) 2 nagy fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 30 dkg kelbimbó 30 dkg karfiol 30 dkg káposzta 2 csomag petrezselyem zöld 2 csomag zeller zöld konyhasó Ételízesítő elkészítése: A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is ledarálhatja a zöldségeket, de lehet, hogy a turmixgép jobb megoldás. Aprítsuk fel vele a zöldségeket, majd az őrleményt mérjük meg, és annak súlyával arányosan adjunk hozzá konyhasót 5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg sót. Az Ezt fald fel! blog írójának a folyamat végére (sóval együtt) 3 kiló ételízesítője lett, ami három darab 800 ml-es üveget töltött meg. Forrás: eztfaldfel.blogspot.hu Forrás: https://napidoktor.hu/index