Mit árul el rólad a munkahelyi ebéded? Magadra ismersz?

Sok mindent megtudhatunk munkatársainkról és ők is rólunk a munkahelyen elfogyasztott ebéd alapján. Ide is illik a híres mondás, amit általában más kontextusban szoktak használni: “Az vagy, amit megeszel!” Az étkezéseink ugyanolyan jellemrajzot  körvonalaznak rólunk, mint a munkához való hozáállásunk.

Nézzük a munkahelyi  “ebédtípusokat”:

Nekem nincs pénzem nagy ebédekre”-típus

Ebéd: Egy szelet olcsó pizza, esetleg instant leves, óriás krumplis pogácsa, vagy pár dkg Fornetti készítmény. Meg a többiek hűtőben ragadt maradéka. Egy biztos: ő az első, aki megeszi az ünnepségeken és a rendezvényeken a szendvicset, sóssütit  és mindent, amit lehet. A maradékokat pedig szépen elspájzolja – így 2 napra megvan az ebédje. Nincs leégve soha, csak sajnálja kidobni a pénzt efféle “hívságokra”, mikor jól lehet lakni a maradékokból is.

Haszonleső.

“Senki és semmi nem érdekel ha ebédelek”-típus

egg tuna

Ebéd: Szardínia, tonhal, buggyantott tojás, esetleg főtt, rakott karfiolos hús, netán fokhagymás hús. Egy biztos: mindenképpen erős bukéjú, és az irodában elfogyasztott ételekről van szó. A világért sem menne ki a konyhába, vagy valami jól szellőző helyre elfogyasztani. És ha netán szólsz neki, hogy erős az illata az ebédjének, még ő van megsértődve a kekeckedésen. Mivel ő azt eszik, amit akar, és úgy ahogy ő akarja!

Nem igazi csapatjátékos.

“Nincs időm ebédelni, annyira el vagyok havazva”-típus

doritos lunch

Ebéd: mindenféle nassolnivaló. Chips, mogyoró, vagy egyéb magvak, egy kis kóla, csoki a monitor előtt. Nem megy ebédelni, mert annyi teendője van, viszont ehelyett egész nap csipeget. Ő az, aki az asztalnál ül, ha a többieket keresi a főnök, lássák ő mennyire igyekszik minden feladatot megoldani.

Fontoskodó.

“Így kell egészségesen étkezni” típus

tupper ware lunch

Ebéd:  Különleges, házi készítésű leves, csakis speciális, kiváló minőségű hozzávalókból. Ha nem otthon készíti, akkor csakis valami bio és vega étteremben hajlandó megvenni. Mindenből a legjobb minőségűt.

Ő az, aki folyton beleköt mások munkájába, és meggyőződése, hogy ő azt jobban csinálná.

“Én különb vagyok mint te”-típus

turkey leg

Ebéd: Pulyka hús, csirke mell, vagy hal. Hogy ne vegyen el sok energiát az ebéd megemésztése. Irigylésre méltó öntudatra vall. Fontos számára a külső és a külsőségek.

Aprólékos.

“Fizetésemelést kérek”- típus

ham sandwich lunch

Ebéd: Sonkás, vagy szalámis szendvics szinte minden nap. Ha már unja, akkor kifli, vagy keksz. De van olyan is, hogy semmi ebéd. Az ételen spórol. Soha nem fizet semmit senkinek. Hosszútávú céljai vannak.

Öntudatos.

” Én igazodok a trendekhez- bézik ” típus

salad lunch

Ebéd: Saláta variációk egy témára. Esetleg zsírszegény joghurt, vagy valamilyen krémleves. Folyton számolja a kalóriákat és megjegyzéseket tesz mások étkezési szokásaira. Mogorva, de csak az éhségtől.

Nem bízik a tudásában.

“Tisztítókúrán vagyok”-típus

juice cleanse

Ebéd: Ananász, narancs vagy multivitamin dzsúz, smoothie, vagy gyógyteák. Vitaminok, illóolajok.  No és hosszú beszédek a méregtelenítés fontosságáról. Nem látszik rajta mennyi időt feccöl az egészséges étkezésére. De mindig valami forradalmian új keverékkel, vagy gyógynövénykivonattal jön. Kekeckedő.

“Tegnap este bekarmoltam” -típus

bagel sandwich

Ebéd: Kalóriadús szendvics és gatorade. És sok víz. Előző napi ruhaszettel. Buli az élet, vegyünk lazán. Ahogy a munkát is.

Lusta.

“Be fogok ma karmolni” -típus

burrito

Ebéd: Nehéz, húsos ételek: burrito, gyros, vagy valami babos ebéd. Esetleg sült csirke sült krumplival. Mindegy, csak jól felkészüljön a gyomor az alkohol felszívására. Régi motoros. Tapasztalt, öreg róka a szakmában.

Segítőkész.

” Jobb egy ital ebéd helyett”-típus

martinis

Ebéd: Hosszú ebédszünetek megbeszélésnek álcázva, a  fiókban is fellelhető némi itóka, esetleg ebéd előtt és után sör. Soha nem az irodában ebédel. Ennek ellenére mindenki tudja, hogy már zugivónak sem mondható.

Megbízhatatlan.

“Duplázni szeretek” -típus

thai lunch

Ebéd: Pad thai. Esetleg kínai elvitelre. Többféle, több adag. Mindenből van a,-és b, verziója a munkában is. Lassú és körülményes.

“Jobb ha minden glutén és cukormentes, így hallottam”-típus

soup lunch

Ebéd: Gluténmentes levesek, vagy saláta, gluténmentes kenyérből készült szendvics.

Nem meggyőződéses, csak jobb félni, mint megijedni típus. Nem vállal felelősséget semmiért, ami kockázatos lehet.

Óvatos.

“A pénz nem számít”-típus

sushi

Ebéd: Sushi tál. Vagy kobe marha sajtburgert libamájjal, esetleg Beluga kaviár és pezsgő. Mindegy csak különleges és extra legyen. Jöhet a macaron válogatás desszert és az egyéb cukrászművészeti remekek. A legtrendibb helyekről. Ötletei mindig túlzóak és költségesek.

Derűs és hanyag.

“Jól bekajálok”-típus

mcds

Ebéd: McDonald’s vagy Burger King menü. Vagy Kentucky. Úgy véli a franchise jó dolog, nem érdeklika kalóriák, vagy az egészséges étkezés. Ez van, ezt kell szeretni típus.

Minden munkát elvégez.

“Úgyis kirúgnak” -ebéd

taco bell

Ebéd: Mindenmindegy gyorséttermi ételek. Nagy mennyiségben. McDonald’s, vagy vodka. És folyton stresszel. Mindenen.

Gyenge idegzetű.

“Ami az enyém az az enyém”-típussandwich note

Ebéd: Feliratozott étel a hűtőben. Nem mintha bárki fenné a fogát rá, vagy esetleg előfordult volna hogy megdézsmálják a pakkját. Ugyanilyen gonddal őrzi a tollait és az irodai eszközeit is. Ha kölcsönkéred a tűzőgépét, ott áll feletted, nehogy elfelejtsd neki visszaadni. Nem közösködik semmiben, nem fizet be közös ajándékokra. Ami a másé az az övé is, de fordítva soha. Soha nem túlórázik és mindig kimarad minden plusz feladatból.

Kicsinyes és önző.

” Észre sem vettem, hogy eltelt a nap”-típus

missed lunch

Ebéd: Semmi. Esetleg egy alma, vagy egy banán. Kialvatlan, túlhajszolt kolléga.

Alig látod enni, viszont annál többet a mosdóban. Mindent magára vállal, és hagyja hogy kihasználják. Szorgalmas de hamar kiég és feladja.

Forrás: https://napidoktor.hu/index