Vegetáriánus gumicukor tele vitaminnal

Siófokon, a Gyógyszerészek Országos Kongresszusán mutatták be a Magyarországon egyedülálló vegetáriánus gumi vitamint. A multivitamin, C-vitamin, Omega-3 és kalcium + D vitamin kiszerelésű új termékek különlegessége, hogy nem tartalmaznak zselatint, azaz állati mellékterméket (kivéve Omega-3), így nyugodtan fogyaszthatják vegetáriánusok is.

Más gumicukor termékek zselatint tartalmaznak, amelyet állati bőrből és csontokból állítanak elő. Ezért sokan nem fogyasztják vallási alapon vagy lelkiismereti okokból, például, mert vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek.

A gumi alapú vitaminokat ugyanakkor nagyon kedvelik mind a gyerekek, mind a felnőttek, hiszen szedésük könnyű, ízük finom. Az ősszel bemutatott új gyermek vitamin gumicukor állagú, de zselatin helyett pektint, egy gyümölcsszármazékot tartalmaz. A vitamint az USA-ban gyártják, és jelenleg multivitamin, C-vitamin, kalcium + D és omega-3 formában elérhető.

A GummiZoo Multivitamin 10 vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és egy dobozban hat különböző természetes gyümölcsös ízesítésű gumivitamin található: eper, citrom, narancs, szőlő, cseresznye és grapefruit ízekben.

A GummiZoo Vitamin C 60 mg C-vitamint tartalmaz adagonként, narancs ízű gumivitaminban.

A GummiZoo Omega-3 227mg halolajat tartalmaz adagonként, citrom, narancs és eper ízekben.

A GummiZoo Kalcium + D vitamin is elengedhetetlen a csontok egészséges fejlődéséhez. Eper, citrom, narancs, szőlő, cseresznye és grapefruit ízben fogyasztható.

Forrás: