Eljött a puncs ideje – recepttel 2017-12-09 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Az adventek és a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket. Karácsonyi puncs: Szárított fűszer hozzáadása nélkül is illatos szív- és lélekmelengető ital – nemcsak karácsonyra! 4 személy részére, könnyedén, mindössze 15 perc alatt elkészíthető. Hozzávalók: 7 dl édes vörösbor 3 dl gyümölcstea 4 ek barna nádcukor 1 cs vaníliáscukor 2 dl minőségi rum 4 citromfű bóbita 1 citrom 2 narancs Készítsük el a gyümölcsteát, közben a citromot és narancsokat alaposan súroljuk meg. Az egyik narancsnak reszeljük le a héját, szórjuk a teába. Öntsük a bort, a rumot és a cukrokat is hozzá, oldódásig keverjük el, majd facsarjuk bele a citrom-, ill. a héj nélküli narancs levét. Melegítsük fel, de ne forraljuk, közben a maradék narancsot vágjuk karikára. A forró puncsot hőálló poharakba szűrjük, narancskarikával és citromfűvel díszítjük. Forrás: Turistamagazin