Vegán Vagány Kakaós Piskóta 2013-05-31 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Ízelítőül fogadd tőlünk szeretettel a Napsugár Életház egyik kedvenc vegán résztvevőjét, a vegán kakaós piskóta receptjét. Alapanyagaiban maximálisan természetes elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül. A vegán-vagány hét alatt közösen elkészítjük, lelkiismeret furdalás nélkül, hogy aztán a család kedvence lehessen. Ez, „piskóta”! Hozzávalók (4 főre): 30 dkg liszt (tönköly fehér) 25 dkg cukor (nád) 6 ek kakaó 0,5 dl olaj (kukorica csíra) 2 ek ecet (fehér, balzsam ecet, alma ecet) 3 dl víz vagy szójatej 1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna Elkészítés: Az összes hozzávalót összekeverjük és 180C-on megsütjük. Önmagában is nagyon finom, de lehet tölteni a teljes kihűlés után. A tészta édes, a fanyar gyümölcsös krémek jól illenek hozzá. Torta formában sütve, tortának is kiváló alap piskóta. Forrás: