Halloweeni tökfejek

Bár a Halloween megosztó téma Magyarországon, abban viszont szerintünk mindenki egyetért, hogy nagyon jó alkalom ötletes ételek és dekorációk készítésére.

További halloweeni falatok és DIY ötletek a Fahéj magazin aktuális számában Helló, Halloween! és Rémisztően finom! címen.

Halloweeni töltött „tök” paprikák

Fahéj Magazin

Hozzávalók (4 darabhoz):

4 db sárga vagy narancssárga kaliforniai paprika
2 marék főtt rizs
1 db hagyma apróra vágva
10 dkg darált hús
2 db paradicsom apró kockára vágva
2 evőkanál paradicsompüré
1 csipet fahéj
1 csipet curry
só, bors

1. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomot.
2. Belekeverjük a rizst és a paradicsompürét, majd egy kevés vízzel felöntjük. Megfűszerezzük és készre főzzük.
3. Közben a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, majd egy kiskéssel szemet, szájat, orrot vágunk neki.
4. Megtöltjük a paprikákat, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük.

Fahéj Magazin

Forrás: