A vizsgadrukk ellenszere a bulizás

Amerikai főiskola hallgatók úgy nyugtatják meg a vizsga előtt meglehetősen frusztrált társaikat, hogy arra bíztatják őket, a megmérettetés előtt szórakozzák ki magukat.

A könyvek fölötti éjszakázás, a társas élet ideiglenes szüneteltetése és a könyvtárban töltött végeláthatatlan órák kísérik a vizsgaidőszakot a felsőoktatásban tanulók számára. Ennek ellenére Amerika-szerte sok főiskola kínál lazító programokat ezekre a hetekre. 15260Az ohioi Oberlin Főiskola breaktáncesteket szervez, a Kaliforniában található Harvey Mudd Főiskola tanulói pedig azzal a szokatlan ötlettel álltak elő, hogy egyszerre tízezer gumilabdát dobtak le az intézmény egyik kollégiumának a tetejéről.

?Nem vagyok benne biztos, hogy a diákok ismerik a saját stressztűrési szintjüket, és segítséget sem kérnek vele kapcsolatban, viszont ez hozzátartozik a főiskolai élethez.? ? mondja Lori Morgan Flood az Oberlin Főiskoláról. ? ?A hallgatók valóban nagyon komolyan veszik a tanulást, és gyakran még aludni, enni és tisztálkodni is elfelejtenek. Mi segítünk nekik, hogy emlékezzenek arra, mi az, ami igazán fontos.?

Forrás: