A kevés energiaital hasznos

A mértékkel fogyasztott energiaitalok előnyösen hatnak a kognitív teljesítményre, derült ki a legújabb kutatásokból.

Az energiaitalok mérsékelt fogyasztása javítja a válaszok reakcióidejét, ami azonban akkor már nem igaz, ha többet fogyasztunk belőlük – derült ki egy tanulmányból, amibe nyolcvan 18 és 45 év közötti nőt és férfit vontak be.

Amióta egyre jobban elterjedt a főiskolások körében az olyan energiaitalok fogyasztása, mint a Red Bull, a Monster, Burn és a Rockstar, a pszichológusok egyre nagyon figyelmet fordítanak azok pszichológiai hatására is.14522?A koffein hatására több szempontból is megfigyelhető a kognitív teljesítmény javulása. Javul a reakcióidő, az összpontosítás képessége, a memória, az éberség, növeli a vizuális keresés és a pszichomotoros sebességet is.? – mondta Cecile A. Marczinski, a tanulmány szerzője a Northern Kentucky Egyetemtől.

A fiatalok gyakran használják az energiaitalokat, hogy ébren maradjanak, ami így segíti őket a tanulásban. Sokszor keverik alkohollal is, ami ez esetben csökkenti az alkohol bódító hatását.

?A jelenlegi eredmények azt mutatják, hogy az energiaitalok stimuláló hatásúak és csökkentik a mentális fáradtságot, ami arra mutat, hogy alkohollal együtt használva ellensúlyozza az alkohol nyugtató hatását?.

Forrás: