Startol a környezetvédelmi és egészségmegőrző gyermekalakulat

A Mosolygóvíz Gyermekprogram most új küldetésbe kezd. A 6-14 év közötti gyerekek és szüleik segítségével dolgozik azon, hogy a környezetvédelem és az egészséges életmód vicces és játékos legyen.

?A gyerekek a Mosolygóvíz-Playmobil alakulathoz csatlakozva, a családjukkal együtt, közös ötletekkel, kreativitással, Playmobil figurákkal összeállíthatnak egy kompozíciót, melynek témája az egészséges életmód vagy a környezetvédelem.

Bármilyen technikával dolgozhatnak, a lényeg, hogy a családok egy képzeletbeli mesevilágba csöppenve együtt alkossanak egy nemes célért, valamint a gyerekek megtanítsák szüleiket újra játszani, és pár órára a felnőttek is gondtalan gyerekekké válhassanak. A művekről fotót kell készíteni, és e-mailben kell eljuttatni. A pályamunkákat szakértők zsűrizik, és igen értékes ajándékot kapnak majd a nyertesek? ? mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz Gyermekprogram vezetője.12017Ezáltal a Mosolygóvíz Gyermekprogram új küldetésében ismét felhívják a gyermekek ? és velük együtt a szüleik ? figyelmét az egészség-és környezettudatos gondolkodásra. Ez rendkívül fontos, mert számos forrásból érkeznek az információk, hogy az emberek egészségtelenül élnek, és nagymértékben szennyezik a környezetet. Azonban ha már gyermekkorban arra nevelik a kicsiket, hogy az egészség és a Föld hatalmas kincs, akkor felnőttként is sokat tehetnek majd érte.

Pályázati feltételeket lsd. itt.

A pályázatra nevezhetnek a 6-14 év közötti gyermekek;

2010. október 1. és november 30. között.

Forrás: