Indul a Zöld Fül!

Zöld Fül néven környezetvédelmi programot indít márciusban általános iskolásoknak a WWF Magyarország és egy hazai barkácsáruház

A program célja az általános iskolás gyerekek környezeti nevelése, amely az erdő- és vízvédelem, valamint a klímaváltozás témakörében szélesíti a kicsik látókörét – olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A két szervezet Magyarországon először 1996-ban fogott össze egy nagyszabású fajvédelmi program keretében. A projekt 12 éve alatt a XIX. században kipusztult eurázsiai hód több mint 250 példányát telepítették vissza Gemencre, a Hanságba, később pedig a Tisza és a Dráva különböző területeire.

Kattints ide, ha mégtöbb környezetvédelemmel kapcsolatos cikket olvasnál!

shutterstock_19010536

A márciusban induló Zöld Fül Program általános iskolák számára kínál lehetőséget arra, hogy a jelentkező osztályok egy-egy WWF szakértőtől tanuljanak az élőhelyek védelméről szórakoztató különóra keretében. A kisiskolások két olvasmányos kiadványt is kapnak, amelyek segítségével bővíthetik az órákon megszerzett ismeretanyagot.

Akik nem jutnak el a Zöld Fül előadásaira, a zoldful.wwf.hu weboldalon találhatják meg az előadásokon elhangzottakat és a pedagógusok számára készített, letölthető tanári segédanyagokat is. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek bárhol az országban megismerkedjenek a természetvédelemmel és a két szervezet közös munkájával.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: