Készítsünk mézes elixírt immunerősítésre 2016-10-12 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Bár az ősz eddig remek kirándulásra való időket hozott, hamarosan jöhet a zimankó. Ideje felkészülni és megelőzni a bajt! Immunerősítés mézes finomsággal Ha létezik közöttetek olyan léhűtő természetjáró, aki még nem szedett a télre a természet csodálatos C-vitamin bombájából, akkor gyorsan cselekedjen! A csipkebogyó szezonjának hamarosan vége, mi pedig egy igazi elixírrel szeretnénk megóvni egészségeteket a téli túrákra is. A mézbe áztatott fokhagyma-citrom-csipkebogyóhús (vagy helyette a hámozott gyömbérszelet) ősztől tavaszig természetes gyógymód a meghűléses betegségekre, torokfájásra, rekedtségre, légúti betegségek megelőzésére. A gyógyméz 2-3 hónapig eláll a hűtőben. Érdemes tripla adagot készíteni, mert gyorsan fogy. Hozzávalók egy 4 dl-es üveghez: 1 db hámozott citrom szeletelve 3 dl méz kisujjnyi hámozott szeletelt gyömbér vagy 5 dkg magozott csipkebogyó-hús 3 gerezd fokhagyma forró víz a teához Elkészítés Rakjuk az üvegbe a hámozott, szeletelt citromot, a hámozott gyömbért vagy csipkehúst, és a tisztított fokhagymát. Öntsük fel mézzel, zárjuk le, tegyük hűtőszekrénybe. 3-5 nap alatt a citromtól besűrűsödik és összeérik a torokszirup. Reggel-este teáskanálnyit fogyasszunk el a gyógymézből! Az esti lefekvés előtt 3 dl meleg teába tett 1 evőkanálnyi méz nemcsak segíti az alvást, hanem hadat üzen a kórokozóknak is. Megelőzésre teaként is használhatjuk a csipkebogyót vagy hámozott gyömbérszeletet. 2 teáskanálnyi csipkehúst este 2 dl cukormentes, szoba hőmérsékletű teába áztatunk. Éjjel kiázik a csipkehús hatóanyaga, és a leszűrt tea éhgyomorra elkortyolva fejti ki jótékony hatását. Forrás: Turistamagazin