Málnás granita receptje 2015-08-27 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Lepje meg kedvesét egy finom málnás granitával, amely pillanatok alatt elkészíthető a szerelmesek napjára. Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott málna 2,5 dl szűrt almalé 3 evőkanál méz 4 mentalevél. A málnát átválogatjuk és néhány szép szemet félre teszünk a díszítéshez. A maradék málnát egy bot mixerrel összetörjük, majd egy szűrön áttörjük, hogy a kis magokat eltávolítsuk. Az almalét a mézzel együtt összekeverjük a málnapürét. Az így elkészült krémet egy felfújt formába, vagy egy műanyag edénybe töltjük, és letakarva a fagyasztóba tesszük. Kb. 1 óra múlva, majd 30 percenként a megfagyott krém széléről egy kanállal rétegeket szedünk le, majd újra belekeverjük a krémbe. Így egy tört jéghez hasonló granitát kapunk, amelyet ezután előhűtött poharakba töltünk, majd mentával és a félretett málnaszemekkel díszítjük. A recept a Holló és Társa Kiadó gondozásában megjelent Desszertek című könyv alapján készült. Forrás: