Készítsünk zöld tésztát! 2015-10-07 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Egy tuti recept a házi színes tésztához, mindezt mesterséges adalékok nélkül. Így már nem csak a szupermarketek polcáról vehetünk le zöld színű tésztát, hanem a saját konyhapolcunkról is. Ez a tésztaétel egyszerűségében, az alapanyagok frissességétől és minőségétől finom: igazi olaszos fogás. Ékes bizonyítéka annak, hogy létezik fantáziadús olasz tésztaétel tejszínes vagy paradicsomos szósz nélkül is. Hozzávalók 2 személyre: 1 adag teljes kiőrlésű (gluténmentes) tészta 2 kk. szárított spenótpor 2 kk. só a tészta főzővizébe 50g fenyőmag 2 ek. olívaolaj csipet só 5-10 friss bazsalikomlevél 1 kis cukkini 125g lazacfilé A tészta összegyúrása előtt keverd el a szárított spenótport a lisztekkel, majd készítsd el és főzd meg a tésztát a recept szerint. A cukkinit mosd meg és szeleteld vékonyra uborkagyaluval. Forró serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot 1-2 perc alatt. Közepes hőfokon, kevés olívaolajon részletekben pirítsd meg a cukkinit. Ha a cukkini elkészült, a maradék olajon süsd a lazac szelet mindkét oldalát 2-3 percig, majd villával tépkedd kis falatokra. A pestohoz tedd aprítógépbe a fenyőmagot, pici sót, 2 ek. olívaolajat és a friss bazsalikomleveleket, majd nagyjából dolgozd össze. Halmozd tányérokra a tésztát, rá a cukkinit, lazacfalatokat, és végül a bazsalikomos pestot. Reméljük, ízleni fog! Jó étvágyat! Az étvágyat a mindenmentes blognak és Vermes Nikolettnek köszönhetjük. Forrás: https://napidoktor.hu/