Gránátalma pucolása, facsarása és egy szuper diétás koktél recept 2023-01-18 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet A gránátalma édes, ropogós magjai kiválóan alkalmasak arra, hogy italok tetejére szórva díszként szolgáljanak, de ki is facsarhatjuk őket. A gránátalma pucolása Vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd kanállal szedjük ki a magokat. A fehér hártyát szedjük ki az értékes magok közül. Másik módszerrel a fejjel lefelé fordított és már élbe vágott gránátalmát ütögessük meg a kés lapjával, hogy a magok fellazuljanak, majd próbáljuk meg kifordítani a héját és kipiszkálni belőlük a magokat. Érdemes ezt egy tál fölött magozni, hogy a kiscsorgó értékes levet hasznosíthassuk. Tipp: A piacon minél pirosabb héjú gránátalmát válasszunk, annál valószínűbb, hogy a belsejében érett és édes magokra lelünk. Fotó: 123rf.com Gránátalma koktél fügével és gyömbérrel: 2 pohárhoz: 2 gránátalma 4 friss füge 15 g frissen reszelt gyömbér 2 tk lime lé jégkocka és lime szeletek a díszítéshez Gránátalma körtével diétázóknak A körte alacsony kalória-, koleszterin és nátrium tartalmú gyümölcs, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, gazdag viszont C- vitaminban és káliumba. Kiváló kiegészítője az alábbi koktélban a gránátalmának: 2 körte 1 gránátalma 1-2 tk méz izlés szerint mézeskalács fűszerkeverék Gyümölcscentrifugába adagoljuk a körtét és a gránátalmát, majd a léhez keverjük hozzá az egy kanál vízben feloldott fűszerkeveréket. A poharakat kéthermadig töltsük meg a gyümölcslével, majd jégkockával és gyümölcsszeletekkel, gránátalma magokkal tálaljuk. Így hámozzuk és csíráztassuk a gránátalmát Grenadine szirup A grenadine-szirup gránátalmából készülő sűrítmény, gyakran használják koktélok készítéséhez. Ragyogó színt kölcsönöz az italnak. Az igazi grenadine alkoholmentes, de létezik alkoholos változata is. Forrás: edenkert.hu