A majdani nagyszülők e hétre várják a brit hercegi utódot

A hét végéig világra jön Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermeke – legalábbis a reménybeli mostohanagymama, vagyis Kamilla cornwalli hercegnő egy elejtett megjegyzése szerint.

Kamilla és férje, Károly trónörökös – Vilmos édesapja, a majdani nagypapa – Anglia festői délnyugati csücskében, Cornwall megyében túrázik. Kamilla – Károly herceg második felesége – St. Austell kisvárosban a tiszteletükre összegyűlt tömeghez szólva kijelentette: az egész királyi család a telefont lesi, de a gyermek “remélhetőleg” e hét végéig megérkezik.

A sajtó által felkapott megjegyzés elhangzását a Clarence House – Károly londoni hivatala – kedden megerősítette, bár az udvar továbbra sem közöl semmit hivatalosan arról, hogy mikorra várható az Egyesült Királyság majdani uralkodójának világra jövetele.

Vilmos herceg feleségéről december elején derült ki, hogy várandós, miután heveny terhességi rosszullétei miatt kórházba kellett szállítani. Azt azonban, hogy mikor esedékes az utód érkezése, a brit sajtó azóta is csak találgatja. A legtöbbször emlegetett időpont július 13. volt, vagyis múlt szombat – ezt a hercegi pár egyik közeli barátja terjesztette el még májusban a bulvársajtóban -, ez a nap azonban eseménytelenül telt el.

A Daily Mail kedden azt közölte, hogy bennfentes udvari forrásai szerint Katalin valójában az előző napra, július 15-re volt kiírva, de a hercegi újszülött érkezéséről azóta sincs hír.

A konzervatív brit napilap mindazonáltal úgy tudja, hogy Vilmos herceg – aki a brit királyi légierő helikopterpilótájaként szolgál egy walesi támaszponton – most már eltávozáson van, hogy felesége mellett legyen a házaspár rezidenciáján, a londoni Kensington-palotában.

A brit sajtó a hercegi utód érkezése nélkül eltelt múlt hétvége kapcsán arra gyanakszik, hogy Vilmos és Katalin szándékosan hamis időpontot szivárogtatott ki a várható hatalmas médiafelhajtás elterelésének reményében. A The Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilap felidézte, hogy Vilmos herceg édesanyja, a néhai Diana hercegnő korabeli értesülések szerint ugyancsak a sajtófigyelem elterelésének szándékával terjesztette el első fiának várható születési időpontjaként 1982. július 1-jét. Igaz, hogy Vilmos annak idején nem később, hanem tíz nappal korábban, június 21-én jött a világra.

A világsajtó ezúttal mindenesetre semmit nem bíz a véletlenre: a legnagyobb médiacégek már két hete megszállták annak a londoni kórháznak az utcáját, amelyben a gyermek világra jön és több száz fotós is tábort vert a bejárattal szemközti járdán.

Katalin hercegnő ugyanabban a magánkórházban – az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s Hospital nevű klinikáján – hozza világra elsőszülöttjét, amelyben 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is megszületett.

A várakozás közben névadási tanácsok is érkeznek a hercegi pár címére. David Beckham, az angol labdarúgás egykori szupersztárja, aki szoros baráti viszonyt ápol az angol labdarúgó-szövetség elnöki tisztségét betöltő Vilmos herceggel, a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette: szerinte a “David egész jó név lenne… ha fiuk születik, a David nevet kellene választaniuk”.

Komolyra fordítva a szót Beckham hozzátette, hogy véleménye szerint Vilmos és Katalin nem szorul az ő tanácsaira, hiszen “ott vannak körülöttük a szülők és a nagyszülők“.

Forrás: