light ital

Light ital, a jó fogyókúra receptjének lelke?

Egy úttörő klinikai vizsgálat eredményeit tette közzé az Obesity (Elhízás) c. szakfolyóirat, amely megerősíti, hogy az alacsony energiatartalmú és nullkalóriás italok tudatos fogyasztása segíthet a fogyásban.

A brokkoli rákellenes hatása

A brokkolit megszórva a csírájával rákmegelőző hatása kétszeresére növekszik. Az Illinoisi Egyetem tanulmánya meggyőző bizonyítékot nyújt azzal kapcsolatban, hogy számít, miként készíti...
mogyoró

A mogyoró csodája!

Ne csak a ropogtatnivaló és a mogyorókrém jusson róla eszünkbe! Ez a hasznos csonthéjas számos egészségügyi panaszra kiváló! Ha nassolós típusok vagyunk, de az alakunk is fontos számunkra, nem...
gyöngyajkak

Gyöngyajkak a szívnek

A szúrós gyöngyajak egy virágos növény a Lamiaceae családból. Eredetileg Közép-Ázsiában honos, de ma már világszerte elterjedt gyógyhatása miatt. Hatóanyagai: alkaloidok, almasav, borkősav,...
jázmin

A gyógyító jázmin

Semmi sem hasonlítható a jázmin telt, édes és misztikus illatához: nem számít, hogy a lakásban, egy dézsában növekszik, vagy a kertben egy lugasra felfuttatva. A fenséges Himalájából...
víz fogyasztás

Napi hét pohár víz?

A szakértők többsége egyetért abban, hogy egészséges a napi hat-nyolc pohár víz fogyasztása. Úgy tűnik azonban, hogy nem mindenki osztja ezt a véleményt.
gyógytea

Gyógytea télidőben

Főként télen, de más évszakokban is szívesen fogyasztunk üdítő- és gyógyteákat. Ezek elkészítésének is van néhány megszívlelésre méltó fortélya.

Vegyen egy fejes kecskekedvencet!

Nem csak olcsó és egész évben elérhető, de változatos ételeket készíthetünk belőle, egészséges és rendkívül gazdag tápanyagokban: ez a növény nem más, mint a káposzta! Igen sokféle...

Yuzu, a bőr gyengéd doktora

A szépség hazájában, Koreában, a nők a történelem hajnala óta tudatában vannak, hogy az igazi szépség nem a külsőségekből, hanem magából a nőből fakad. A szépség hazájában, Koreában,...
poréhagyma

Ezért fontos póréhagymát enni

A póréhagyma a hagymák családjába tartozó évelő növény, mely a kínai konyha egyik ételeinek egyik kedvelt hozzávalója. Érdekesség, hogy már az ókori egyiptomiak is fogyaszthatták a...