29 lélegzetelállító légifotó a Földről

Ahogyan még soha nem láttuk: 29 lélegzetelállító légifotó a Földről. A Digital Globes WorldView3 elnevezésű műholdja 2014. augusztusa óta készít 31 centiméter élességű képeket a kék...

Citrus, a nyár legmenőbb illata

Nyáron ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a sláger az minden bizonnyal örökké a friss citromos íz...
viz_folyadékpótlás

Így válasszunk frissítőt a nyári melegben

Ki gondolná, hogy 1979-ben – közel 40 évvel ezelőtt – mindössze 2 liter ásványvizet ittunk évente, ez a szám jól mutatja, hogy a magyarországi ásványvíz-fogyasztás kezdetben igencsak...
cseresznye

Elkezdődött a cseresznyeszezon

A legnépszerűbb fajta hagyományosan a Germersdorfi óriás, a Biggarreau Burlat és a Van. A gyümölcs árát vélhetően befolyásolja majd, hogy a termelők szerint a húsvét utáni fagyok miatt 20...

Pünkösdre bazsarózsát!-fajtái és gondozása

Van akit illatával, de még inkább pompás küllemével kápráztat el minket a májusban viruló bazsarózsa. Romantikus lelkületűeknek kihagyhatatlan! Késői bazsarózsa, peónia - Paeonia...
ivás

Mit fogunk inni idén nyáron?

A nyárias meleg beköszöntével egyre nagyobb figyelmet kell fordítani a hidratációra, azaz szervezetünk folyadékszükségletének biztosítására. Egy friss felmérés adatai szerint egyre...

Öt dolog amit eddig nem tudtál a pulykáról

A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a pulykahús, mégis az utóbbi időben méltatlanul háttérbe szorult. Pedig rengeteg jó tulajdonsága van ennek az alapanyagnak, kezdve azzal, hogy zsírszegény...