hat rossz

Mi az a Hat Rossz?

A Hat Rossz a világegyetemben létező külső erőket jelenti, amelyek a testet megtámadva betegséget okozhatnak. Ezek a szél, a hideg, a nedvesség, a szárazság, a meleg, és a tűz

Minden budapesti lakos passzív dohányos?

Tudtad, hogy a budapesti levegő csaknem 3 cigaretta elszívásával ér fel naponta? A Varsói Szmogriadó elnevezésű lengyel civil szervezet kezdeményezésére kifejlesztették a „szmogszámlálót”,...

A világ 10 legdrágább gyümölcse

Hihetetlen, de nem csupán a világmárkák és a Michelin - csillagos fine dining éttermek számára van hely a méregdrága holmik toplistáján, hanem egyes gyümölcsök is előkelő helyet vívtak ki...
Malva neglecta L

Gyulladásgátló papsajt?

A papsajt mályva, latinul Malva neglecta L., a mályvafélék családjába tartozó gyógynövény. Népiesen nevezik még kereklevelű mályvának illetve istenkenyerének is. Földünk Északi...

Ezek a legjobb koktélparadicsomok

A könnyed saláták egyik népszerű összetevőjét, a koktélparadicsomokat vizsgálta legújabb Szupermenta projektjében a Nébih. A szakemberek 16 terméket teszteltek élelmiszerbiztonsági és...

Elindult a “Szilva szedd magad”

Újra itt a szilvaszezon. Ha Te is befőzésre készülsz, a lekvárnak, befőttnek, szörpnek és aszalványnak valót termelői áron az alábbi helyeken beszerezheted. PEST...

Só, ami só! – Együnk minőségit!

A só nem olyan drágább, mint az arany, de úgy érezzük, hogy annyit ér! Ezért is fontos, hogy minőségi sót fogyasszunk és ne tapadás gátlókkal dúsítottat. Keressük inkább az adalékanyag mentes sókat.