Mi az a Hat Rossz? A Hat Rossz a világegyetemben létező külső erőket jelenti, amelyek a testet megtámadva betegséget okozhatnak. Ezek a szél, a hideg, a nedvesség, a szárazság, a meleg, és a tűz
Minden budapesti lakos passzív dohányos? Tudtad, hogy a budapesti levegő csaknem 3 cigaretta elszívásával ér fel naponta? A Varsói Szmogriadó elnevezésű lengyel civil szervezet kezdeményezésére kifejlesztették a „szmogszámlálót”,...
Lekvárreceptek tartósítószer nélkül Nincs is annál jobb érzés, mint amikor télen elővesszük a kamrából azt a finom lekvárt, amit még nyáron készítettünk saját kezűleg.
A világ 10 legdrágább gyümölcse Hihetetlen, de nem csupán a világmárkák és a Michelin - csillagos fine dining éttermek számára van hely a méregdrága holmik toplistáján, hanem egyes gyümölcsök is előkelő helyet vívtak ki...
Vigyázzunk vele? – A mérges szömörce és társai valóban veszélyesek? Számos növény, fa, bokor vesz körül bennünket, melyekről úgy tudni, mérgezőek. De vajon amelyeknek ez a nevében is benne van, mennyire mérgező növények? Mit érdemes tudni amérgező...
Készítsünk bodzabort, lekvárt, desszertet bodzabogyóból A bodzát nem csak bodzaszörp készítésére használhatjuk, kíváló alapanyag bor, szörp vagy lekvár előállítására is. És még egészséges is! A fekete bodza virága az egyik...
Gyulladásgátló papsajt? A papsajt mályva, latinul Malva neglecta L., a mályvafélék családjába tartozó gyógynövény. Népiesen nevezik még kereklevelű mályvának illetve istenkenyerének is. Földünk Északi...
Ezek a legjobb koktélparadicsomok A könnyed saláták egyik népszerű összetevőjét, a koktélparadicsomokat vizsgálta legújabb Szupermenta projektjében a Nébih. A szakemberek 16 terméket teszteltek élelmiszerbiztonsági és...
Elindult a “Szilva szedd magad” Újra itt a szilvaszezon. Ha Te is befőzésre készülsz, a lekvárnak, befőttnek, szörpnek és aszalványnak valót termelői áron az alábbi helyeken beszerezheted. PEST...
Így enyhítsük a csaláncsípés okozta fájdalmat házi praktikákkal A csalán az egész világon elterjedt gyógyhatású, de mégis gyomként számon tartott növény. Ha a bőrünkhöz ér égető, csípő fájdalmat érzünk, amit aztán a csalánkiütés követ....
Most készítsünk fekete áfonya befőttet és varázsitalt! A Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus L.) Európában, Észak-Amerikában, Ázsia mérsékelt égövi részein honos, hazánkban is előforduló, 20-40 cm magasra növő cserje. Hazai állományai...
Só, ami só! – Együnk minőségit! A só nem olyan drágább, mint az arany, de úgy érezzük, hogy annyit ér! Ezért is fontos, hogy minőségi sót fogyasszunk és ne tapadás gátlókkal dúsítottat. Keressük inkább az adalékanyag mentes sókat.