Tények és tévhitek a vérnyomásról

Tény, hogy a magas vérnyomás-betegségre való hajlam több génben is meghatározott, a betegség kialakulásához azonban több tényező együttes fennállása szükséges.
article placeholder

Avokádóval és tojással a szív egészségéért

Szakértők szerint az avokádó emeli a ?jó? koleszterin szintjét, ami javítja a szív egészségi állapotát. Sőt, az sem okoz semmilyen kárt, ha a szívbetegek étrendjébe beleillesztik a tojást...
article placeholder

Szívbetegséget okozhat a túl sok só

Régóta ismert, hogy a túlzott sófogyasztás fokozza a magas vérnyomás kockázatát.A BMJ legfrissebb számából azonban az is kiderült, hogy a sok só a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az...
article placeholder

Diót, mandulát mindennap a szívért

A mindennapos dió-, mandula- és pisztáciafogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói.A legtöbb ezek közül ugyanis olyan alkotórészeket tartalmaz, melyek...
article placeholder

Naponta egy pohár narancslé jót tesz a szívnek

A mondás szerint ?naponta egy alma az orvost távol tartja?, de narancslével is ugyanezt a hatást érhetjük el.Kutatók szerint a narancslében fellelhető heszperidin nevű antioxidáns javítja a...