Tények és tévhitek a vérnyomásról Tény, hogy a magas vérnyomás-betegségre való hajlam több génben is meghatározott, a betegség kialakulásához azonban több tényező együttes fennállása szükséges.
Avokádóval és tojással a szív egészségéért Szakértők szerint az avokádó emeli a ?jó? koleszterin szintjét, ami javítja a szív egészségi állapotát. Sőt, az sem okoz semmilyen kárt, ha a szívbetegek étrendjébe beleillesztik a tojást...
Szívbetegséget okozhat a túl sok só Régóta ismert, hogy a túlzott sófogyasztás fokozza a magas vérnyomás kockázatát.A BMJ legfrissebb számából azonban az is kiderült, hogy a sok só a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az...
Diót, mandulát mindennap a szívért A mindennapos dió-, mandula- és pisztáciafogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói.A legtöbb ezek közül ugyanis olyan alkotórészeket tartalmaz, melyek...
Naponta egy pohár narancslé jót tesz a szívnek A mondás szerint ?naponta egy alma az orvost távol tartja?, de narancslével is ugyanezt a hatást érhetjük el.Kutatók szerint a narancslében fellelhető heszperidin nevű antioxidáns javítja a...
Aszpirin és szívroham: kinek javasolt a gyógyszer szedése? Elsősorban a magas kockázattal élőknek ajánlják Számos idős ember aggódik a szívinfarktus és a stroke miatt – mivel éveken át szedett aszpirint, még ha alacsony dózisban is, azt gondolva, hogy...