Így kell inni a hőségben Az elmúlt hetek extrém hőmérséklet-ingadozásai miatt szervezetünk nehezebben áll át a kánikulában szükséges magasabb folyadékbevitelre, ezért tudatosan növelnünk kell a naponta bevitt...
Így készítsünk diétás levest! A főtt ételek nagy előnyei közé sorolhatjuk, hogy könnyen és gyorsan eltelítenek, miközben a megfelelő elkészítési mód mellett egyáltalán nem hizlalnak. Fogyaszthatja őket diéta,...
Isteni újkrumpli saláta A most következő recept kellemes, intenzív ízére még sokáig emlékezni fog, de emellett étvágygerjesztő és még gyomorerősítő is! Hozzávalók: 750 g újkrumpli (megmosva) 2 gerezd...
Erős Pista házilag! A jellegzetes ízű paprikakrém szinte egyik magyaros ételből sem hiányozhat. Hozzávalók: 2 kg érett, piros, csípős paprika 0,5 kg édes, piros pritaminpaprika 10 dkg - jódozatlan! - só fél...
Hogyan szabaduljunk meg a pókoktól? Olykor valósággal észrevehetetlenek, könnyedén elrejtőznek a sötétebb sarkokban és gyakran a frászt hozzák az emberre! Van, aki nem tart a pókoktól, de azért jobb, ha kívül tudjuk őket a...
Könnyű kakaós, diós desszert Az édes bűnbeesés lehet büntetlen is! Vegyünk egy klasszikus süteményt, mint a piskóta. Poroljuk le a receptjét és cseréljük le a hozzávalókat. A zabpehelyliszt jól helyettesíti a sima lisztet...
Új desszert őrület: készítsünk cobblert! A cobbler eredetileg egy holland sütőedény neve, amely annyira jelentős szerepet játszott a tulajdonosa életében, hogy a végrendeletében hagyta meg, hogy kinek szánja a halála után. Mostanra...
Túrókrém eperrel Eperidény van. Reméljük, szereted! Mert ha igazán finomra vágysz, és természetesen olyat is, ami nem terheli meg a gyomrot, és nem hizlaló, akkor ez a recept a legideálisabb. Hozzávalók: 50 dkg...
Tudtad a testedről?-Érdekességek Az alap dolgokat mindenki tudja a testéről. De van számos apróság, amit figyelmen kívül hagyunk - higgyük el, tud még a testünk meglepetést okozni! Testünk felépítése sokunk számára...
De jól néz ki! Epersaláta üvegecskékben Gyümölcssaláta talán? Nem! Ez a fincsi, inkább már nyárias desszert sokkal inkább édesség, de az biztos, hogy különleges egyveleg. Ilyenkor nyáron az ember már kevésbé kívánja a nehéz,...
Zöldségek kicsit másképp A tavasz a kedvenc évszakom. De nem azért mert a hideg után jól esik a meleg napsütés. Hanem azért mert végre friss zöldségek kerülhetnek az asztalra. Alig bírom kivárni, hogy a zöldséges pulton...
Hamar egy habarcsot! Habarcsra sok mindenhez szükségünk van - már ha csak téglát cserélnénk, elporlódott tégladarabot javítanánk, is használnunk kell. Hogyan készül és hányféle habarcs létezik? Ha nem lenne a...