Miért majszoljunk málnát? Mindennapi csemege, nem mindennapi adottságokkal. A málna, akár a kaméleon. De miért? A málna egyike a legismertebb gyümölcsöknek. Ezt mutatja, hogy már a legkisebbek is szíven majszolják a...
A kesudió 15 előnye! Szeretjük a kesudiót? Akkor bátran rágcsáljuk, önmagában vagy sörkorcsolyának, mert nemcsak finom, egészséges is! Nem is hinnénk, mennyi előnye van!
Lehet az allergiától alvási apnoém? Az alvási apnoé önmagában is egy igen kellemetlen állapot – sőt, veszélyes alvászavarnak minősül. Megtörténhet-e azonban, hogy az allergiás tünetek mellé ez a probléma is társul? Lehet-e az...
Mikor van szükség fruktózamin mérésre cukorbetegség esetén? A cukorbetegek állapotának monitorozására használt fruktózamin értékének meghatározása igen nagy segítséget nyújt a diabétesz kezelésének gyors változtatása esetén és akkor, ha a HbA1c...
Gluténérzékenység és IR – Így állítsuk össze a menüt! Az inzulinrezisztenciásoknak egy meghatározott szénhidrát tartalmú diétát kell követniük, ami már önmagéban sem egyszerű, ám a hagyományos ajánlásokkal az egyes ételallergiával,...
8+1 ok, amiért az édesburgonya a jó barátunk lehet! Ha eddig csak a sima krumpliban hittünk, érdemes kipróbálnunk az édes változatot is – utóbbi ugyanis jóval több értékes tápanyaggal szolgál számunkra, sőt a diéta részévé is tehetjük. De...
Nyár végén magas a veszélyes csípések kockázata A hetekben elárasztja a piacokat és gyümölcsösöket a friss szőlő és körte illata, az édes gyümölcsök pedig mágnesként vonzzák a méheket és a darazsakat. A rovarok csípése nem csak...
Ezt emészd meg! – A katáng segít… Néha szeretnénk kicsit átmosni, megtisztítani szervezetünket - a gyógynövények segítenek ebben, egyik leghasznosabb köztük a mezei katáng. Salaktalanításra, méregtelenítésre kiválóak a...
Így védenek a bogyósgyümölcsök a ráktól Ígéretes bizonyítékunk van arra, hogy a bogyós gyümölcsök (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) már kis mennyiségben fogyasztva is csökkenti a daganatok...
Táplálkozási tippek vegáknak Az ovo-lakto vegetáriánusok fogyasztanak tojást és tejterméket, a laktovegetáriánusok azonban tojást nem. A vegánok viszont semmiféle állati eredetű élelmiszert nem vesznek magukhoz, így például mézet sem. A nyersevők, viszont csak nyersen fogyasztják a növényi eredetű táplálékokat.
Cukor: Az egyik legerősebb függőségünk 1. Többször írtunk már a cukorról való leszokás nehézségeiről és előnyeiről. Sajnos, vannak olyan helyzetek, amikor a cukor radikális csökkentése már nem a szabad választásunk, hanem az...
Így készítsünk muslicacsapdát! Muslicacsapdát házilag is lehet készíteni néhány filléres alapanyagból. Mutatjuk, hogyan álljunk neki! Muslica a gyümölcsön Elég bosszantó, amikor a nagy melegben a gyümölcsöt és a...