Levendulás só és cukor készítése Aki szereti a levendula illatát, és a látványát a kertjében, ideje hogy a konyhában is kipróbálja ezt a finom illatos virágot. Bemutatjuk a levendulás cukor és só elkészítését és receptjét.
Kicsi a lenmag, de diétás A lenmag számos jótékony hatásáról ismert, de nem túl gyakran esik szó a fogyókúrában kifejtett jótékony hatásairól. Most ezt a hiányt pótoljuk néhány tippel kiegészítve.
Fokhagymaillat az erdők mélyén A gyenge télnek köszönhetően az erdő aljnövényzetéből a megszokottnál korábban előbukkantak a medvehagyma levelei, ami visszavonhatatlanul azt jelenti, hogy megérkezett hozzánk a tavasz. Ennek...
Mit érdemes tudni a fekete fokhagymáról? A fekete fokhagyma rendkívülisége abban rejlik, hogy a jól ismert fokhagymához képest ízében és tápértékében is eltérő, mivel sokkal enyhébb ízű és könnyebben emészthető. Mindez annak...
A szervezetünk is oxidálódik Antioxidánsokkal az öregedés ellen. Sokszor halljuk manapság ezt a kifejezést, de tudjuk, hogy miről is van szó? Molnárné Bíró Erzsébet táplálkozás specialista elmondta mi micsoda.
Az időskori cinkhiány oka Amerikai kutatók elsőként írtak le olyan biológiai mechanizmust, amely révén cinkhiány alakulhat ki az életkor előrehaladtával.
Irritábilis bél szindrómára borsmenta? Az Adelaide Egyetem kutatóinak elsőként sikerült kimutatniuk, hogyan csillapítja a borsmenta a népesség 20 százalékát érintő irritábilis bél szindróma tüneteit. A Pain szakfolyóiratban...
A D-vitamint pótolni kell, mert megelőzi az immunbetegségeket Sokak számára ismert, hogy a D-vitamin a csecsemők csontképződéséhez elengedhetetlen, a vitamin nélkül a kalcium nem tud beépülni a csontokba. Azonban számos jótékony hatása ismeretlen, ilyen...
Időskorban is fontos odafigyelni a táplálkozásra Az időskori táplálkozási szabályokat már tanácsos 55-60 év körül betartani, mivel innentől kezdve több változás is bekövetkezik az emberi szervezetben, a nőknél például csökken az...
Alvászavar: van a gyógyszernél jobb megoldás Az alvászavar kezelése nem csak gyógyszerekkel lehetséges. Sőt, akad ennél sokkal jobb ellenszer. „Döbbenetes, manapság mennyit költ az ember arra, hogy külső környezete minél szebb és...
Nem mindegy, hogy mit (t)eszünk az egészségünkért! A túlsúlyosság és elhízás előfordulási gyakorisága (prevalenciája) az egész világon növekvő olyannyira, hogy pandémiának nevezhető. Epidemiológiai vizsgálatok szerint a...
Egy kis segítség szervezetünk olajozott működéséhez Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.