Halálos, mégis mindennap fogyasztjuk. Mi az?

Az élelmiszeripar, sőt, az egész FMCG-piac egyik talán legsötétebb terméke a pálmaolaj, ami számos termékben tűnik fel az Oreótól a Nutellában, a sampontól a kézkrémben. A pálmaolaj a...

Mitől hatékony a svéd diéta?

Az egész világon közkedvelt, ami érthető, hiszen a svéd diéta segítségével úgy tudunk testsúlyt csökkenteni, hogy közben nem kell sanyargatnunk magunkat.  A svédek szerint korlátozni kell a...

Ezek a legveszélyesebb étkezési zavarok

Drunkorexia, testépítő típusú evészavar, és még egy csomó fura rendellenesség. Ezek a leggyakoribb étkezési zavarok. Eddig csak pár étkezési zavar miatt aggódhattunk, de újabb és veszélyes...

Tej élesztőből

Élesztőből állítanak elő mesterséges tehéntejet izraeli kutatók. Tehenek nélkül, élesztőből kísérleteztek ki tehéntej kinézetű és ízű folyadékot a tel-avivi egyetem kutatói. Az egyetem...

A legjobb immunerősítő élelmiszerek

Az immunerősítő élelmiszerek fokozhatják szervezetünk védelmi rendszerének működését. A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte. Mikrobaölő hatása...

Immunerősítő recept: homoktövis mézben

Egyre népszerűbb az egészséges étkezés hívei között a régen csak vadgyümölcsként gyűjtött homoktövis. Termése gazdag C-vitaminban, nyersen vagy feldolgozva: kompót, lé formában...

Nem is olyan rossz? – A tészta top 5 előnye

Akár fogyásról, aki hétköznapi étkezésről van szó, a tésztának többnyire rossz a megítélése – Pedig sokan tévednek vele kapcsolatban. Tanulmányok szerint ez a mediterrán jellegű étel...

Étrend epebetegeknek

Kicsi körte a máj alatt Az epehólyag a máj jobb lebenye alatt elhelyezkedő, körte alakú szerv. Fő funkciója a máj által termelt epe raktározása. Magyarországon a lakosság csaknem 15-20%-a...