Pótolhatatlan vízkincsünk

A víz szervezetünk egyik alapeleme, életünk forrása. Az ivóvíz egy olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható.

Nem kémiás, glikémiás!

A vércukorszint két élettani szabályozója a szervezet saját hormonjai, az inzulin, és a glukagon. Amikor a glukóz vérszintje megemelkedik, a hasnyálmirigy inzulint bocsát ki magából, és a glükózt eljuttatja a sejtekhez.

„Vízi”-rostok

Az „étkezési rost” megnevezéssel olyan növényi eredetű anyagokat jelölünk, amelyeket az emberi szervezet nem, vagy csak részben képes megemészteni.

Hasznos "úszógumik"

Zsír - hát nem utálatos? Azon kívül, hogy lehangoló látványt nyújt, szinte biztos út a cukorbetegség, a szívbetegségek és számtalan más betegség felé. Vagy mégsem?

A cicanaci kövérít

A "macskanadrág" rajongói számára rossz hír, hogy jobban teszik, ha kedvenc viseletüket hanyagolják a nyárra, mert a cicanadrág lustává teszi az izmokat.

Nyári lisztérzékenyek

A lisztérzékenység gyakoribb azok között, akik tavasszal vagy nyáron születtek, derült ki egy tanulmányból.

BMI és csuklókörfogat

Orvosok, kineziológusok és táplálkozástudományi szakemberek segítségével próbálják rávezetni az embereket az egészséges életmódra.

Mennyire káros a cukor?

Vajon a cukor és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup lehet az oka a gyakori szívbetegségnek, magas vérnyomásnak és a ráknak?

Az éjjeli baglyok kövérebbek

Akik későn fekszenek, az elhízás veszélyének teszik ki magukat, ha ugyanis sokáig fennmaradnak, és másnap tovább alszanak, több kalóriát juttatnak a szervezetükbe.

Amit a gabonákról tudni kell!

A köles, hajdina, árpagyöngy kiemelkedő mennyiségben tartalmaz rostokat, ez igaz a zabpehelyre, teljeskiőrlésű búza- és rozslisztre is.

Gabonavariációk: reggeli, ebéd, vacsora

Rengeteg lehetőségünk van arra, hogy más-más gabonafélékkel színesítsük a picik étrendjét, és hogy elkerüljük a túl sós vagy épp cukros péksütemények fogyasztását.