A rágó felfúj

Hirtelen szorítani kezd az öv? Talán nem csupán az a baj, hogy túl sokat ettünk. Rágózás és az újramelegített tészta - a puffadás leggyakoribb okai.

Kenyér mindenek felett

Élet - így is nevezik és ekként is tisztelik földrészeken, településeken, családokban a kenyeret, az emberiség ősi és legfőbb táplálékát, amely köré a többi élelmiszer csoportosul.

Nem csak növényevőknek…

2011. augusztus 27-28. tizenötödik alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált, ahova szeretettel várják a húsevőket is.

Mennyi a sok cukor?

Japán és amerikai kutatók legújabb tanulmánya szerint az eddigi maximálisan ajánlott napi cukorbevitel is növeli a szív- és érrendszeri betegségek a kialakulásának a kockázatát.

Fapados Szilvaút

A 16 hazai és 10 erdélyi települést összekötő Szilvaút mentén virágzásnak indult az idegenforgalom.

Ízes élvezet

Mit érne az evés, ízlelés nélkül? Hogyan működik az ízlelés, és miért érzékeljük máshogyan az ízeket?

Indul a zöld fordulat Magyarországon

Az LMP szerint Magyarországnak környezeti, egészségügyi és gazdasági érdeke, hogy a jövőben is megőrizze a genetikailag módosított élelmiszerekre (GMO) vonatkozó mentességét

Csillagos menzák

A Ghenti Egyetem kutatói egy csillagos értékelőrendszert dolgoztak ki, amellyel jelezni lehet a menzai ételek táplálkozásbiológiai minőségét, és ezáltal meg lehet jelölni a legegészségesebb választásokat.

A mi főzelékünk…

Bár a zöldség alapú egytálétel nem magyar találmány, ahogyan mi a főzeléket készítjük, úgy nem készíti senki!