Mindent a steviáról! (x)

A Canderel Green a steviát használja alapanyagként, aminek kivonata akár háromszor édesebb a hagyományos, de sokkal több kalóriát, szénhidrátot tartalmazó cukornál

Szeptember – szőlő és bor főszerepben

Amikor a szőlőre gondolunk, elsőre legtöbbünknek két dolog juthat eszébe: fogyókúránk során jobb, ha mellőzzük annak magas cukortartalma miatt. A másik dolog, a bor.

Bableves nyáriasan

A bab sokféle lehet. Kicsi, közepes, nagy, erek, hosszúkás, vese alakú, fekete, fehér, tarka. Sokáig eláll, hiszen szárítva tároljuk, de egy kis áztatás csodákat tesz vele!

Ehető madárfészek?

Az ehető madárfészek a legdrágább ételek közé tartozik. A madárfészkeket többnyire levesként készítik el, de kozmetikai termékekben is használatos

A bio étel olyan, mint a többi?

Általánosan elfogadott nézet, hogy a bioélelmiszerek egészségesebbek, de egy friss felmérés szerint lehet, hogy ez egyáltalán nem igaz

Caprese

A mozzarella pfehér színű, szálas, gyúrt sajtféle. A mozzarella redetileg Olaszországból származik, és a háziasított vízibivaly zsíros tejéből készül

Kumato, a fekete paradicsom

Tíz év keresztezéssel egy svájci cég, a Syngenta egy teljesen újfajta paradicsomot hozott létre, a neve kumato, magyarul fekete paradicsom

A váltakozó böjtölések előnyei 2. rész

Michael Mosley felkértek arra, hogy készítsen egy dokumentumfilmet, amelyben magán próbálja ki, hogy mi történik, ha a rendes táplálkozási napok közé beiktat böjt napokat.

Koraszülést csökkentő tojás

Hároméves fejlesztőmunkával olyan tojásokat állítottak elő, melyek fogyasztása csökkenti a koraszülés lehetőségét és a kettes típusú cukorbetegség kialakulását.

Vega étrend az élelmiszerhiány ellen

A vízszűke miatt egyre súlyosbodó élelmiszerellátási problémák miatt az emberiségnek radikális változtatásokkal, egyebek között a majdnem teljes vegetarianizmusra való áttéréssel kell számolnia a jövőben.

Porhanyósabb lesz a marhahús

Olyan genetikailag módosított szarvasmarhákat hoztak létre kínai kutatók, amelyek húsa sokkal porhanyósabb, mert a zsírsavak az izomrostokat alkotó fehérjékhez kötődnek.