Mindent a steviáról! (x) A Canderel Green a steviát használja alapanyagként, aminek kivonata akár háromszor édesebb a hagyományos, de sokkal több kalóriát, szénhidrátot tartalmazó cukornál
Szeptember – szőlő és bor főszerepben Amikor a szőlőre gondolunk, elsőre legtöbbünknek két dolog juthat eszébe: fogyókúránk során jobb, ha mellőzzük annak magas cukortartalma miatt. A másik dolog, a bor.
Bableves nyáriasan A bab sokféle lehet. Kicsi, közepes, nagy, erek, hosszúkás, vese alakú, fekete, fehér, tarka. Sokáig eláll, hiszen szárítva tároljuk, de egy kis áztatás csodákat tesz vele!
Ehető madárfészek? Az ehető madárfészek a legdrágább ételek közé tartozik. A madárfészkeket többnyire levesként készítik el, de kozmetikai termékekben is használatos
A bio étel olyan, mint a többi? Általánosan elfogadott nézet, hogy a bioélelmiszerek egészségesebbek, de egy friss felmérés szerint lehet, hogy ez egyáltalán nem igaz
Caprese A mozzarella pfehér színű, szálas, gyúrt sajtféle. A mozzarella redetileg Olaszországból származik, és a háziasított vízibivaly zsíros tejéből készül
Kumato, a fekete paradicsom Tíz év keresztezéssel egy svájci cég, a Syngenta egy teljesen újfajta paradicsomot hozott létre, a neve kumato, magyarul fekete paradicsom
A váltakozó böjtölések előnyei 2. rész Michael Mosley felkértek arra, hogy készítsen egy dokumentumfilmet, amelyben magán próbálja ki, hogy mi történik, ha a rendes táplálkozási napok közé beiktat böjt napokat.
Koraszülést csökkentő tojás Hároméves fejlesztőmunkával olyan tojásokat állítottak elő, melyek fogyasztása csökkenti a koraszülés lehetőségét és a kettes típusú cukorbetegség kialakulását.
Vega étrend az élelmiszerhiány ellen A vízszűke miatt egyre súlyosbodó élelmiszerellátási problémák miatt az emberiségnek radikális változtatásokkal, egyebek között a majdnem teljes vegetarianizmusra való áttéréssel kell számolnia a jövőben.
Porhanyósabb lesz a marhahús Olyan genetikailag módosított szarvasmarhákat hoztak létre kínai kutatók, amelyek húsa sokkal porhanyósabb, mert a zsírsavak az izomrostokat alkotó fehérjékhez kötődnek.