Leveses nép a magyar A hazai házitündérek inkább készítenek meleg ételt ételalapok, ízesítőkockák használatával, mint hogy étteremből rendelnének, így hetente háromszor - négyszer is jut idejük főzésre. - derült ki egy friss kutatásból.
10 kérdés a tejről 2. rész Nagyon sok tévhit kering a fejekben a tehéntejről, annak hasznosságáról vagy éppen károsító hatásáról. Összeszedtünk 10 alapvető kérdést, a válaszokban pedig dietetikus segített.
Pikáns batátakrémleves A hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség magyar neve igen megtévesztő. Az édesburgonya, vagyis a batáta nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyafélékhez, de nem az.
Halfilé en papillote(papírban) A halételek, maga a hal az egészséges étkezés elengedhetetlen része. A halat gyakran fogyasztó népcsoportoknál, kisebb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása.
Farsangi finomságok: karamelles alma A karneváli hangulatban ajánlunk egy könnyen elkészíthető finomságot: karamelles alma. Ezt az igazán téli, farsangi finomságot minden gyermek kedvelni fogja!
Diós mini fánk recept Farsangra! Akár Valentin napra akár Farsangra is elkészíthető ez a finom mini fánk sütemény.
Brokkolifelfújt A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint, folsavat, és aszkorbinsavat, de jelentős a kalcium és a vastartalma is.
Depressziót kortyolgatunk? Összefüggést talált a kalóriaszegény üdítőitalok fogyasztása és a depresszió megnövekedett kockázata között egy új amerikai tanulmány.
Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával A zabkása rostokban gazdag, így eltávolítja, kisöpri a méreganyagokat a szervezetből, s esélyt ad a makulátlan tiszta bőrhöz. Gombával és zöldfűszerrel fűszerezve ízletes eledel.
Lassan sült csirkecombok Alacsony hőmérsékleten való sütésnél 100 celsius fok alatti hőmérsékleten készülnek az ételek, ennél a receptnél a csirkecombok.
Karácsonyi kiskirály Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire előnyös egészségünkre halat fogyasztani.