Leveses nép a magyar

A hazai házitündérek inkább készítenek meleg ételt ételalapok, ízesítőkockák használatával, mint hogy étteremből rendelnének, így hetente háromszor - négyszer is jut idejük főzésre. - derült ki egy friss kutatásból.

10 kérdés a tejről 2. rész

Nagyon sok tévhit kering a fejekben a tehéntejről, annak hasznosságáról vagy éppen károsító hatásáról. Összeszedtünk 10 alapvető kérdést, a válaszokban pedig dietetikus segített.

Pikáns batátakrémleves

A hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség magyar neve igen megtévesztő. Az édesburgonya, vagyis a batáta nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyafélékhez, de nem az.

Halfilé en papillote(papírban)

A halételek, maga a hal az egészséges étkezés elengedhetetlen része. A halat gyakran fogyasztó népcsoportoknál, kisebb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása.

Farsangi finomságok: karamelles alma

A karneváli hangulatban ajánlunk egy könnyen elkészíthető finomságot: karamelles alma. Ezt az igazán téli, farsangi finomságot minden gyermek kedvelni fogja!

Brokkolifelfújt

A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint, folsavat, és aszkorbinsavat, de jelentős a kalcium és a vastartalma is.

Depressziót kortyolgatunk?

Összefüggést talált a kalóriaszegény üdítőitalok fogyasztása és a depresszió megnövekedett kockázata között egy új amerikai tanulmány.

Lassan sült csirkecombok

Alacsony hőmérsékleten való sütésnél 100 celsius fok alatti hőmérsékleten készülnek az ételek, ennél a receptnél a csirkecombok.

Karácsonyi kiskirály

Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire előnyös egészségünkre halat fogyasztani.