Vidám postaládák a boldog hazatérésért

Ha unod már a postaládád egyhangúságát, apró ötletekkel és kreatív dekorációval feldobhatod a fránya számlák és kellemes levelek őrzőjét.

Természetesen nem mindenki vágyik a szomszédokétól nagyon elütő, feltűnő postaládára, de aki mégis, annak íme néhány ötlet, milyen anyagból szerezzen be levélszekrényt, vagy hogyan dekorálja azt! Hiszen egy dekoratív, kellemes hangulatot árasztó postaládából talán még a számlákat rejtő leveleket is szívesebben kotorássza ki az ember. A postaláda lehet alumínium, réz, vas vagy fa, és persze formája is változó: van, akinél csak egy fióknyi hely, másutt egészen nagyméretű a láda. Eszerint tudjuk dekorálni is.

Bolondos dekorálóknak

Elephant-Mailbox

Készíthetünk arcot a levélszekrényünknek, hogy ki milyen technikát választ, az kedv és kézügyesség kérdése is. Előkaphatunk olyan festéket, ami jól fog a postaládánk anyagára, de ötletes matricákkal is dolgozhatunk. Ragaszthatunk szemeket és szájat a ládának, vagy akár készíthetünk vicces szöveget is rá. Valamilyen, személyiségünkhöz illő ábra – akár az óvodai jelünk- vagy egy üdvözlő üzenet is ötletes.

Időmágnás kreatívoknak

leveles

A türelmesebbek sormintát, vagy az egész felületet befedő díszítést is alkalmazhatnak – a postaládát például nemcsak barnára vagy fehérre festhetjük be, lehet igazán fantáziadús, élénk színű, akár pöttyökkel, csíkokkal megbolondítva. Vagy megmaradhat az alapszíne, melyre néhány nonfiguratív mintát rajzolunk.

A díszítés terén egyébként a sablonozás is korlátlan számú lehetőséget ad a kezünkbe – nemcsak a falat tehetjük látványosabbá a sablonmintákkal, díszíthetjük ilyen típusú képekkel a postaládát is. Az erős igénybevételnek kitett festendő felületekre tartós festékkel fessük a mintákat.

Kuckós ötletelőknek

Ha erre lehetőséget ad a postaláda, formálhatunk belőle akár hangulatos házikót, pirosra festett tetővel. A bejárati ajtón fióknyi helyet kapó nyílást körülvehetjük cikornyás rézdíszítéssel is.

Miből lesz a..

regi

Egyes postaládák persze már anyagukat, kidolgozásukat tekintve is más hangulatot árasztanak, önmagukban is különlegesek. Vannak nosztalgikus stílusú, eleganciát sugárzóak, melyek a századelő hangulatát idézik: alumínium postaláda bronz- vagy ezüst, esetleg zöld patinával, melyek fekete alapszínnel is kaphatók.

Mutatós és elegáns a fekete, arany antikolású öntöttvas postaláda – és igazi különlegesség a kovácsoltvas postaláda díszített motívumokkal. Inkább kertes házak dísze lehet azonban a faragott fa postaláda, melyre a saját adatok is rá vannak faragva – a név, utca és házszám.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.