Vicces piskótatekercs 2015-09-20 Blog, Otthon Megosztás: Tweet Piskóta. A menzások egyik kedvelt desszertje volt, csokipudinggal leöntve. A torták alaptésztája. Mennyit hallottuk a nagymamánktól, hogy a jó piskóta tészta magasra feljön, és könnyű, levegős. Próbáljuk ki, nekünk is menni fog. És kicsit bolondítsuk meg a receptet is! A piskóta tésztához: 6 tojás 6 ek liszt 6 ek kristálycukor 1 cs sütőpor 1 cs vaníliacukor 2 ek olaj A minta piskótához: 1 tojásfehérje 3 dkg kristálycukor 4 dkg liszt 3 dkg olvasztott vaj ételfesték A krémhez: 25 dkg mascarpone 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 tojássárgája 2 dl tejszín 1 ek zselatin 1 cs tejkaramella ízű pudingpor 4 dl tej 1 ek porcukor a pudinghoz Elkészítés Először a mintapiskótát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadunk néhány csepp (tetszőleges színű) ételfestéket. Néhány percre hűtőbe tesszük, majd habzsák segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk. Annyi időre amíg elkészítjük a piskóta tésztáját szintén hűtőbe tesszük. Az elkészített piskótatésztát a mintára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy konyharuhába feltekerjük. Elkészítjük a krémet. A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 ek cukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és melegítjük, majd mikor már langyos, a pudinghoz keverjük. A Ramás masszát a krémsajttal kikeverjük és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a tejszínt kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük, és a mintás piskótánkat megtöltjük. Forrás: https://napidoktor.hu/